10. maj 2016

Nyhedsbrev fra Dansk Hestevæddeløb


Den 4. maj 2016 udsendte Dansk Hestevæddeløb nedenstående nyhedsbrev, som bl.a. indeholder hestesportens meget væsentlige krav til en liberaliseret spilmodel: 

- at sporten får afregning for alt spillet på heste fra alle operatørerne på det danske marked, inkl. et fee på spillet til udlandet, samt på det udenlandske spil til danske baner.

- at hestesporten fortsat i en længere årrække skal have midler fra L23 indtil spilmarkedet har udviklet sig så positivt, at det alene kan ”bære” hestesporten.


1) Afklaring om fremtidig finansiering af hestesporten

I dette nyhedsbrev vil vi sætte ekstra fokus på dette område.
Det har været en endog meget lang proces og det er forståeligt at der er utålmodighed hos alle vedr. afklaring.

I april måned har der dog været en god og konstruktiv dialog med embedsværket hos skatteministeriet af flere omgange.

Arbejdet er meget komplekst og har udgangspunkt i at regeringen og skatteministeren har sat fokus på både på alle udlodningsmidler samlet set, og en eventuel liberalisering af Hestevæddeløb samt Bingo.

Udlodningsmidler er også kommet i spil pga. lavere overskud hos Danske Lotteri spil, hvilket er den direkte årsag til en presset økonomi hos både idrætsforeninger samt hestesporten.

Hvad betyder det for hestesporten?

Skatteministeren har grundlæggende udtalt at foreningslivet skal tilbage på 2010 finansiering (udbetalt 2011), for sporten ville det være lig med 110 mio. kr.

For hestesporten kan der være flere løsninger i spil, til hvorledes en tilstrækkelig finansiering kan fremskaffes, men målsætningen er under alle omstændigheder en  væsentlig øget finansiering end den nuværende.

Samtidig ser vi gerne en model, hvor vi får flere incitamenter til udvikling frem for den nuværende model hvor hestesporten overvejende afregnes med et fast beløb, som vi ikke selv har mulighed for at påvirke i opadgående retning.

Helt centralt i en liberaliseret model er bl.a. at sporten får afregning for alt spillet på heste fra alle operatørerne  på det danske marked, inkl. et fee på spillet til udlandet, samt på det udenlandske spil til danske baner (pt.10-12 mio. kr. pr. år).

Ligeledes centralt er det at hestesporten fortsat i en længere årrække skal have midler fra L23 indtil spil-markedet har udviklet sig så positivt at det alene kan ”bære” hestesporten.

Rapporten fra Skatteministeriet vedr. ny model for udlodningsmidler generelt og for finansiering af hestesporten specifikt, er lige på trapperne og forventes offentliggjort i midten af maj.

Arbejdet dermed er i fuld gang og vi vil i de kommende uger tage initiativer til møder med politiske partier, hvor vi – igen - vil fremføre vores synspunkter og løsningsmuligheder.

Opsummeret tror vi stærkt på, at der findes en positiv løsning, hvor sporten får flere incitamenter til udvikling samt en forbedret og stabil finansiering, og vi mærker at vi i Skatteministeriet og hos politikerne møder en velvilje til en god løsning for hestesporten

Skatteministeren forventer en politisk aftale inden sommeren 2016, og en vedtagelse af loven i Folketinget i oktober 2016.

2) Ansættelse

Dansk Hestevæddeløb tilknytter pr. 1/6 Lars Moss som Konsulent.

Lars får en central rolle omkring markedsføring og forretningsudviklingen.

Lars´s primære rolle bliver at være sparringspartner med banerne, således de får den nødvendige hjælp til implementering af koncepter, samt sikre fokus på udviklingen af væddeløbssporten som brand i lokal områderne.

Vi glæder os meget til samarbejdet.

På vegne af Dansk Hestevæddeløb ApS
Henrik Friis
Direktør

Ingen kommentarer: