29. oktober 2012

Trot-Pedigree, Pedigree Matching GlobeTrotter, PedigreeGuru og Blodbanken

Trot-Pedigree, Pedigree Matching GlobeTrotter, PedigreeGuru og Blodbanken er uundværlige databaser for enhver, der er seriøst interesseret i travavl. I det følgende er der en kort beskrivelse af disse applikationer med tilhørende links.
 
Franske travhingste er meget brugt i avlen både i Danmark og Sverige, og heldigvis er der gode informationer at hente om stamtavler, avls- og løbskarrierer for franske travheste i en database som gratis kan downloades på Trot-Pedigree, og som derfor kan bruges offline. Trot-Pedigree er nok den mindst kendte af de nævnte databaser, men den er intet mindre end fremragende. Til illustration af Trot-Pedigree og de andre databaser er vist stamtavlen for Ready Cash, men der kan hentes mange andre typer af informationer. Man skal ikke lade sig afskrække af, at den er fransk. Programmet er let at bruge, selv om man ikke er særlig franskkyndig.

Stamtavle for Ready Cash i Trot-Pedigree
 
En anden database, der kan downloades og dermed bruges offline er Pedigree Matching GlobeTrotter. I modsætning til Trot-Pedigree indeholder GlobeTrotter heste fra hele verden med hovedvægten på USA og Canada. Globetrotter koster 195 Canadiske dollars eller ca. 1.100 kr.
GlobeTrotter er udarbejdet af Norman Hall og sønnen Chuck (Charles) Hall som efterfølger for Pedigree Matching 99, der vil være bekendt for en del danske avlsinteresserede, der deltog i et seminar arrangeret af Opdrætterforeningen med Norman Hall på Fyn eller et senere seminar arrangeret af undertegnede med Norman Hall i Fredericia.

GlobeTrotter indeholder mere end én million heste, og det er verdens største internationale database over travheste og pacere (Standardbred). GlobeTrotter kan foruden stamtavler generere en lang række forskellige rapporter over afkom, efterkommere, hoppelinie, hingstelinie, salgskatalogside, hypotetisk stamtavle og avanceret søgning.

Stamtavle for Ready Cash i Globetrotter
 
Online-udgaven af Pedigree Matching Globetrotter er PedigreeGuru, der indeholder den samme database som Globetrotter. PedigreeGuru kan generere de samme rapporter som GlobeTrotter. PedigreeGuru er dermed den største online travheste-database i verden. PedigreeGuru koster 200 Canadiske dollars eller ca. 1.150 kr for ét år.
 
Om kort tid åbner Norman Hall en ny Pedigree Matching-side, der får navnet PM-Online og som kommer til at indeholde Globetrotter for travheste og Globerunner for fuldblodsheste. PedigreeGuru abonnementer vil automatisk blive overført til PM-Online.
 
Stamtavle for Ready Cash i PedigreeGuru
 
Den svenske online-database Blodbanken er gratis i en basisudgave, men pro-udgaven, som indeholder alle de værdifulde hingstestatistikker m.m. koster 600 svenske kroner for ét år. Blodbanken pro er alle pengene værd. Hingstestatistikkerne årgang for årgang findes ikke andre steder, og de er uundværlige til vurdering af hingstenes kvalitet.
 
Blodbanken er en guldgrube for alle, der er interesserede i travavl. Der er stamtavler, hypotetiske (test)stamtavler, afkomslister for faderhingst, moderhoppe og morfarhingst, hingstestatistikker årgang for årgang, virtuel avlsvejleder, avanceret søgning, avanceret test-stamtavle, liniedannende hingste, storløb, elitehopper, artikler og forum samt hestebørs.

Stamtavle for Ready Cash i Blodbanken
 

Ingen kommentarer: