5. november 2009

HFF behandler Bornholm dårligst

Travoggalop.dk har netop fremlagt omsætningstallene for hestespil i Danmark for årets første tre kvartaler. Det er interessant læsning i forbindelse med den aktuelle debat om præmiebudgettet for de enkelte baner næste år.

Bent Knie-Andersen lægger i et interview på Travservice.dk stor vægt på de kommende resultatkontrakter med de enkelte baner, og ved næste sæsonplanlægning (for 2011) vil han se nøje på, hvad de enkelte baner har præsteret. Den bedste indikator for banernes præstationer er banespillet, og derfor er det vigtigt at lægge mærke til disse tal. Hvis man i stedet ser på de totale omsætninger, er billedet nogenlunde det samme.

Knie-Andersen har omhyggeligt meldt ud, at resultatkontrakterne bliver individuelle, altså forskellige. Det giver HFF mulighed for at fordele midlerne skævt og efter forgodtbefindende. Efter min mening burde der være objektive kriterier for tildelingen af midler, og det burde også gælde for 2010-budgettet.

Skive, Billund, Nykøbing og Bornholm føler sig dårligt behandlet af HFF, men måske lidt overraskende er det kun Bornholm, der har grund til at føle sig rigtig dårligt behandlet, hvis man lægger banespillet til grund for vurderingen. De tre øvrige baner får faktisk over gennemsnittet af præmiebudgettet i forhold til banespillet, hvor Bornholm får under halvdelen af gennemsnittet. Ydermere har Bornholm sidste år selv skaffet midler til den største anlægsmæssige forbedring i mange år på banen, et lysanlæg, som HFF ikke ville bidrage til.

Ingen kommentarer: