7. september 2021

Bjerke - eksempel eller skrækscenarie?

Er dette Bjerke i fremtiden?

"Den Lille Model" for Charlottenlund Travbane er i tidligere undersøgelser blevet forkastet, fordi den ikke ville give tilstrækkeligt afkast. Nu foreligger der nye budgetter for totalentreprise og investeringscase, som lover et startafkast på 7,02 % svarende til et årligt overskud på projektet på ca. 15 mio. kroner.

Hvis dette afkast er beregnet for optimistisk, kunne byggeri som påtænkes på Bjerke være en mulighed for at få et væsentligt større afkast på det givne areal. Det er dog næppe sandsynligt, at Gentofte kommune vil tillade sådanne punkthuse i et villakvarter, og det ville da også være forfærdelig grimt. Derfor er Bjerke-modellen både et eksempel på en god økonomisk løsning og et skrækscenarie æstetisk og byplanmæssigt. 

Efter min mening er man i færd med at ødelægge Bjerke Travbane. I en stor reportage i Aftenposten refereret af Trav365 kom det frem, at Bjerke travbane skal tones ned. – Travbanen er for dominerende. Den gør området ganske utilgængeligt, præget af barrierer og få passager! Derfor vil de båndlægge inderkredsen og fjerne træningsbanen, staldene og foldene sydvest for banen til fordel for et bilfrit område med park, gangstier og torv.

Bjerke som den ser ud i dag

Bjerke Travbane

Bjerke Travbane

Ingen kommentarer: