11. august 2020

Det Danske Travselskabs generalforsamling

Fronterne var trukket skarpt op inden generalforsamlingen mellem tilhængerne og modstanderne af at sælge Charlottenlund Travbane.
På dagsordenen var to forslag – et fra tre medlemmer af bestyrelsen, Anders Hendriksen, Pål M. Tung og René Ravn, der lød således:
Generalforsamlingen pålægger bestyrelsen i samarbejde med Gentofte Kommune at opstarte arbejdet med udvikling af en ny helhedsplan for området Charlottenlund Travbane med henblik på at skabe en fremtidig bebyggelse, der vil give et maksimalt provenu til Det Danske Travselskab. Generalforsamlingen ønsker en etapeinddeling af projektet som i sidste ende munder ud i en flytning af travbanen indenfor en 15-årig periode. Generalforsamlingen forventer, at bestyrelsen igangsætter udviklingen af første etape hurtigst muligt.
Et andet forslag var fra bestyrelsesmedlem Jørgen Sthelis og lød således:
Generalforsamlingen bemyndiger bestyrelsen til at igangsætte lokalplansarbejde med Gentofte Kommune med formålet at få etableret en lokalplan, som muliggør en forretningsmæssig udvikling af Charlottenlund Travbane med hestesport som den væsentligste bestanddel suppleret med andre indtægtsgivende aktiviteter.
Stærke indlæg af Lars Raahauge, Lars Donatzky, Michael Juul Nielsen og Theodor Nielsen kridtede banen op, og Bertel David Maigaard høstede aftenens største bifald efter et indlæg, hvor han opsummerede og pointerede det uforsvarlige i at bringe et så afgørende spørgsmål som et pålæg til bestyrelsen om at arbejde for en lokalplan, der ville medføre salg af banen, til afstemning på det foreliggende uoplyste grundlag. Dirigenten, advokat Martin Lavesen, opfangede stemningen i forsamlingen og formåede på genial vis at forene de stridende parter ved at formulere følgende tekst, der blev vedtaget af generalforsamlingen:
Generalforsamlingen bemyndiger bestyrelsen til frem mod næste ordinære generalforsamling – i samarbejde med Gentofte Kommune og ved relevant brug af rådgivere – at undersøge mulighederne for udvikling af en ny helhedsplan for området Charlottenlund Travbane, der skal skabe et provenu og/eller et stærkere forretningsmæssigt fundament til Det Danske Travselskab.
Bestyrelsen skal 14 dage forud for næste ordinære generalforsamling udsende skriftlig orientering til alle medlemmer med status på arbejdet – om muligt også med et eller flere forslag (fx bevarelse af nuværende travbane eller udflytning af travbanen til anden lokalitet), der kan sættes til behandling og afstemning på generalforsamlingen således at bestyrelsen af generalforsamling kan opnå en ny bemyndigelse.
Dirigentens første tekst fik dog en væsentlig tilføjelse på forslag fra Theodor Nielsen, nemlig ved efter ordet “provenu” at tilføje:
...og/eller et stærkere forretningsmæssigt fundament til Det Danske Travselskab.
Aftenens vigtigste emne blev således skudt til hjørne, men valget til bestyrelsen blev et blodbad, hvor medlemmerne fravalgte alle de tre, der var på valg, og nyvalgte Henrik Bernhard Engberg Johannsen, John Sørensen og Michael Juul Nielsen, der nu sammen med Pål M. Tung og Alex Haagensen udgør bestyrelsen. 1. suppleant blev Theodor Nielsen og 2. suppleant blev Jørgen Iversen.
Efter generalforsamlingen konstituerede bestyrelsen sig med Michael Juul Nielsen som formand og Pål M. Tung som næstformand.
Se iøvrigt Travservice’ artikel om generalforsamlingen: Intet er afgjort om Lundens fremtid 

Ingen kommentarer: