24. juli 2011

Sikke en oplevelse

Carsten Bundgaard har skrevet et indlæg på Bornholms Brand Parks hjemmeside, som jeg håber de anvarlige for dansk travsport (DTC og HFF) har læst og forstået:

Blandt de flere end 2.000 tilskuere på Bornholms Brand Park i forgårs var den rutinerede svenske amatørkusk Roger Allercrantz. Svenskeren var imponeret. Kolossalt benovet.

- Sikke et syn. Utroligt, siger Roger Allercrantz. Og der blev taget kegler. Med en samlet omsætning på over 400.000 kroner, med en V5-omsætning bedre end 130.000 kroner og med et banespil på over 200.000 kroner. Bornholmerne er ikke længere miniputterne i dansk travsport. Den terning findes andetsteds.

Startfrekvensen igen på tirsdag taler sit tydelige sprog. Om en naturlig interesse. Store felter uden tiggergang. Om to uger står Bornholms Brand Park som vært for DM for ponytrav, og både hjemmebanen og gæsterne glæder sig, til en fælles gigantfest, på både banen, og om aftenen til mesterskabsfesten.

Primus motor Charlotte Petersen har knoklet ulønnet i flere måneder, for at stable et arrangement på benene, som vil give genlyd i hele Travdanmark, præcis som synet på banen i tirsdags. Bornholmernes cifre i totoen distancer ofte andre dansker baner, både i banespil og i spil på landsplan.

Travsporten på Bornholm har udviklet sig til en gigantforretning for den samlede danske hestesport. Lussingerne med manglende præmiestigninger har ikke svækket interessen for sporten på Bornholm, som fortsætter med at yngle. Med store investeringer i både løbsheste og indenfor avlen.

Er 2012 året, hvor bornholmerne belønnes med en oprykning, som man ser indenfor andre sportsområder, hvor de bedstplacerede opgraderes.

Den debat er det helt store tema for tiden i staldene på Bornholm. Spændende udvikling.


Min kommentar til Carsten Bundgaards indlæg:

Hvor længe mon DTC og Hestesportens Finansieringsfond vil være bekendt at holde præmiebudgettet for Bornholm nede på en fjerdedel af, hvad de andre provinsbaner får? Det er simpelthen uanstændigt, at en normal førstepræmie på Bornholm kun er på 2.200 kr.

Ingen kommentarer: