På et informationsmøde den 29. oktober 2009 redegjorde HFF's formand Bent Knie-Andersen for hovedtrækkene i den kommende handlingsplan. Han omtalte følgende fire punkter:
- Banestruktur og sæsonplan. Kommentarer til dette punkt findes på min blog af 30. oktober 2009, se her
- Etablering af DTG A/S (Dansk Trav & Galop A/S), som skal varetage opgaver indenfor marketing, sponsoraftaler, PR og publikationer og eventuelt senere tillige økonomi, IT, resultatkontrakter og sport.
- Individuelle resultatkontrakter mellem de enkelte baner og HFF.
- Handlingsplanen fortsat, hvor HFF angiveligt vil samarbejde med sportens organisationer om nye delmål.
Marketing og sponsoraftaler er områder, hvor HFF og DTC hidtil har været helt fraværende. Enkelte baner som Skive og Bornholm har gjort et stort arbejde på disse felter, men det er positivt, at HFF nu vil satse på at skaffe nye indtægter til sporten via landsdækkende sponsorater. Det forekommer dog unødvendigt og bekosteligt at etablere et aktieselskab med tilhørende leder for at udføre sponsorarbejde. Opgaven må kunne løses af HFF's direktør med assistance af en marketingmedarbejder.
Økonomi, IT, resultatkontrakter og sport nævnes som andre opgaver for DTG A/S, men det må bero på en misforståelse. HFF har intet med sporten at gøre. DTC og Dansk Galop er som bekendt sportens hovedorganisationer. Resultatkontrakter, økonomi m.v. er derimod HFF's eget ansvar, og det ansvar kan ikke uddelegeres til et aktieselskab.
Resultatkontrakter mellem de enkelte baner og HFF er en rigtig god idé, men alarmklokkerne ringer, når man siger at de skal være individuelle, altså forskellige. Det betyder nemlig, at udlodningen af midler fra HFF ikke vil blive foretaget efter objektive kriterier. HFF vil kunne bibeholde historiske skæve fordelinger til de enkelte baner helt efter eget skøn. Eksempelvis er præmiesummerne på Bornholm langt lavere end på alle andre baner, selv om omsætningen på Bornholm ofte er på samme niveau som omsætningen på enkelte "større" baner, og tilskuertallet på Bornholm er højere end det er på hovedstadsbanen.
Bent Knie-Andersen sagde på informationsmødet, at den endelige udgave af handlingsplanen vil blive udarbejdet i samarbejde med sportens organisationer. Det er der vist ikke mange, der tror på efter fremlæggelsen af de chokerende lave præmiebudgetter for Billund, Bornholm, Nykøbing og Skive. HFF har tydeligvis brugt sin magt, og DTC er blevet sat udenfor indflydelse. Jeg håber i hvert fald ikke, at Knud Erik Ravn (og Klaus Storm) har godkendt HFF's valg af fokusbaner og de fremlagte præmiebudgetter. Hvis de har, så får de problemer med deres bagland, selv om de fire fokusbaner råder over 18 stemmer i DTC mod de fire øvrige baners 14 stemmer. Der er i alt 39 stemmer, og de sidste 7 stemmer tilhører foreninger, der repræsenterer hesteejere, opdrættere, trænere, amatørkuske, montéryttere, ponyvæddeløb og greyhoundsporten.