30. august 2013

Vinderne af Dansk Trav Derby 1897-2013

Vinderne af Dansk Trav Derby og deres årgange:
Af Kenn Erik Bech.


Stand and Deliver, Birger Jørgensen, Peter Rudbeck (Foto: Klavs Krabbe Møller)

Stand And Deliver, Taroks tipoldebarn, årets derbyvinder. Altid spændende med årets travderby. Derbyfeberen kommer over travfolket den sidste weekend i august. Denne mærkelige blanding af ulidelig spænding og magisk forventning før årets clou, der griber os alle, selv når enhver form for spænding på forhånd synes bortvejret af en totalt dominerende favorit. Det er ikke kun de pågældende derbystarthestes ejere, familie, venner, kuske, trænere og staldfolk, der er lidt euforiske. Mange af de mere ”passive” tilskuere føler sig på en eller anden måde også tæt impliceret. Publikum fra de forskellige baner holder med deres ”egne” heste, men de udenlandsk ejede bliver behandlet fair af publikum. 

Fælles for alle derbydeltagerne er, at de er dansk opdrættede, - dette skrev jeg tidligere, det skal vel nu korrigeres til: at - fælles for derbydeltagerne er, at de er registreret i det danske travfødselsregister. Oprindelig var derbyets formål at udvikle traveravlen i Danmark.

Lige meget hvor store udenlandske verdensstjerner, der kommer til Danmark, så er og bliver Dansk Trav Derby det største løb i Danmark for langt de fleste mennesker. 

Gå med i lunden - og syng den gode derbymelodi.

Personligt har jeg gået til trav i 53 år, første gang i 1960, og på Lunden kom jeg første gang i 1966. Derbyet hørte jeg første gang i radioen i 1961, hvor Gunnar Nu refererede Carl Aage’s derbysejr med Ernst Petersen. Live har jeg overværet Danmarks største løb i de sidste 39 år, uafbrudt siden 1974, hvor Ritha Lyngholms fantastiske derbysejr endnu er på nethinden.

I mange år hed løbet Dansk Traver Derby, men det er for længst moderniseret til bare Dansk Trav Derby, i år med navnet Dansk Tarok Trav Derby.

I årene mellem de to verdenskrige kørtes derbyet grundlovsdag d. 5. juni, derefter var det den anden søndag i juli. Siden 1969 har vi alle haft derbyfeber den sidste weekend i august.

Her er derbyvindernes stolte galleri, ikke i fotoform, men i skriftform, som et udpluk af forskellige oplysninger om mere end 100 års travderbyvindere i Danmark, - og lidt om de forskellige årgange. Der er begrænset plads, og det vil altid kunne diskuteres, hvilke oplysninger og navne der skal med. Listen kan hele tiden udbygges hen ad vejen. Vdr. oplysninger om vindertid, derbyvindernes afstamning, m.m. henvises til særskilte lister.

I 1897 kørtes ”Kjøbenhavns Traver Derby” over 2900 meter. Det blev vundet af Stutt. Franklinheims Gustell, med afstamningen; Jersey Thorne-Aase, og kørt af tyske Eugen TreuherzParret havde 25 m´s tillæg, vandt på 48,3 og fik 4.000 kr i førstepræmie. 

1898 Clara Greenlander
Kusk: Alfred Johnstone
Ejer & Opdr. Auktionsholder Rasmus Nielsen
Første officielle travderby i Danmark kørtes på sæsonens første løbsdag i starten af maj. Clara født i Charlottenlund og vandt på 49,5 over 3150 m med ”flyvende start”. Clara fik en 1. præmie på 3.000 kr., og blev kørt af den sorte legendariske træner, Alfred Johnstone, der vandt to kuskechampionater. Moderen til Clara var Claretta, f. 1883 i USA, indført til DK i 1894. Hendes eneste afkom blev Clara Greenlander, der senere i flere år blev kørt et mindeløb for, kun for hopper. De tre første i løbet blev klausuleret mod eksport. 

1899 Consul Cook
Kusk: Alfred Johnstone
Ejer & Opdr. Auktionsholder Rasmus Nielsen
Distancen er nu 3000 m (liniestart), og det har den været siden. Consul Cook ejedes ligesom den første travderbyvinder nogensinde, Clara Greenlander, af auktionsholder Rasmus Nielsen. Rasmus Nielsen var hesteejerchampion i lundens første år i 1895, hvor hans heste tilsammen vandt 4.587 kr. 
Moderen til Consul Cook, Montana, blev indført til Danmark i 1894. Consul Cook lidt brugt i avlen, fik ved hesteskuet i lunden i 1896 tilkendt et bevaringsdiplom.

1900 Harriet A
Kusk: W. Grossmann
Opdr. C. J. Hamlin, USA
Ejer: F. Strauchmann 
Det mindste derbyfelt nogensinde, kun tre heste deltog! Vindertiden den langsomste nogensinde, 55.4. Harriet A, der vandt ALLE 3 klassiske løb, blev indført i 1896 til Danmark sammen med sin moder lille Bobolink, målte kun 146 cm.

1901 Lady Tom
Kusk: Joe May
Opdr. Direktør Chr. Krøger
Ejer: Martin Hansen 
Lady Tom, noteret som født på Landbohøjskolen, var ejet af datidens største hesteejer, bagermester Martin Hansen, der sad i DTS´s bestyrelse i 40 år. Moderen, den sorte Siderite, var født 1877 i England, og har vel været fuldblod. Faderen Tom Jefferson blev indført i Danmark i 1894. Kusken Joe May var englænder eller amerikaner, det blev aldrig rigtig opklaret, May var træner i lunden. Han blev lundens, og Danmarks, første trænerchampion. Det skete i 1895 med 17 sejre. I alt vandt han ni championater. May er registeret som vinder af 267 løb, men har vundet flere, idet statistikkerne først blev ført fra 1895.

1902 Eva
Ejer og kusk:Peter Jensen
Opdr. Proprietær C. Bay, Vildtbanegården, Tåstrup 
Årets derby kørtes onsdag d. 7. maj. Den sortbrune Eva med ejer og kusk, amatøren Peter Jensen, var populær. Han vandt i alt 34 løb, heraf 20 med Eva. Evas far Axtell C var en halv frederiksborghingst, født i Hundige i 1888. Eva`s mor var gråskimlen Nano, født 1879 i Rusland, og ejet af lundens første formand I. C. Tvede. Den var efter en ukendt russisk orloff-traver. Nano startede i travløbene fra 1886, og til hun var 18 år gammel i 1904. Hun vandt bl. a. 2.løb den 27.april 1890 på Kjøbenhavns Traverbane på Lyngbyvej. Eva, der vandt i alt 29 sejre, startede som regel to gange hver løbsdag og med sejr til følge. Den vandt også kriteriet med Louis Nielsen. 

1903 Phønix
Kusk: Carl Walker
Opdr. Hotelejer C. Neiendam
Ejer: Sir Charles 
Faderen til Phønix var den amerikanske skønhedsåbenbaring Shadeland Lamott, som kom til Danmark i et forsøg på at fremavle en dansk national travhest ved at krydse den amerikanske traver med danske køreheste, men det mislykkedes. Shadeland blev byttet af DTS med selskabets første erhvervelse, den hvide russerhingst Prisrack. Samme Shadeland Lamott fik fineste præmie ved dyrskuet år 1900 i Odense og blev i perioden 1901-08 den klart førende faderhingst. Moderen, sorte Nette Day, indført fra USA. Kusken, tyske Carl Walker, blev i 1905, udelukket fra alle baner pga. fusk med hesteattester.

1904 Allart
Kusk: Robert Uhlig
Opdr. Fyrst G. Stourdza, Rumænien
Ejer: M. Madsen
Allart, født i Rumænien, men indført i fødselsåret med moderen, den russiske hoppe Lebedka. Far amerikanerhingsten Antiago. Dette derby kørt i to afdelinger. De formodet 6 dårligste heste(?) startede i 1. afdeling, hvor Peder Russell vandt på en samlet tid på 5,34,7, mens 2. afdeling, også med 6 heste, vandtes af Allart på 5,16 (1,45,3) en tiendedel foran Shadeland Girl. Førstepræmien var på 2000 kr. 

1905 Elinor
Kusk: Robert Uhlig
Opdr. Willads Olsen
Ejer: Julius Høybye 
For andet år i træk derbysejr til kusken, polakken Robert Uhlig, nu med Elinor, ejet af Julius Højbye, der igen vandt derby mange år senere, nemlig i 1933. Elinor kom til DK i 1901 fra USA i maven på røde Missie, der desuden var i fol med Refero. Dette føl blev til næste års derbyvinder Miss Refero. Missie kom til DK takket været Amerika-eksperten Julius Pajoncek, der havde fået en bestilling af DTS på fem følhopper fra ”over there”. En af dem var altså Missie. Elinor havde vundet kriteriet og blev hestechampion i årene 1904, 1905 og 1908, og blev sin tids betydeligste hest i hurtigklassen.

1906 Miss Refero
Ejer & Kusk: Julius Pajoncek (Mr. King)
Opdr. Forpagter Willads Olsen, Vintappergården 
Miss Refero vandt ligesom sin storesøster, sidste års derbyvinder, Elinor, også Kriteriet. Faderen Refero blev i 1904 hentet til DK i Hamburg af sekretær Hugo Jørgensen, DTS for 2.500 dollars, og blev mest vindende faderhingst i 1909 til 1911 og far til endnu en derbyvinder, The Sovereign i 1910. Miss Referro var født hos Willads Olsen, Vintappergården i Kongens Lyngby. Siden solgtes den til hesteimportør og travtræner Julius Pajoncek. I 1912 satte Miss Referro ny indlænderekord med 28,7. Hverken den eller søster Elinor fik afkom af betydning.

1907 Dagmar Lamott
Kusk: Robert Trautwetter
Ejer & Opdr. Kjøbmand L. Olsen, Frederiksberg 
Dagmar var en stor rødskimlet hoppe, der som 8-årig blev den første hest som Holger Fischmann vandt med som selvstændig træner. Dette år vinder travselskabet i Charlottenlund 180.000 kr. i klasselotteriet og bruger en del af pengene på at importere amerikanske heste.

1908 Tapper
Kusk: Frantz Smrcka
Opdr.Nils Brække, Drammen, Norge
Ejer: Olander, Malmø (Mr Fog) 
1. afd. af derbyet vandtes af Joe May med Axel i 44,8, mens 2. afd. af Tapper og ungarske Franz Smrcka. Smrcka og Joe May blev den tids to store duellanter i Charlottenlund. Smrcka dampede altid på store cigarer, ligesom senere kendte Sofus Sørensen gjorde, men Sofus var også lærling hos Smrcka!
5 heste startede i derbyets 1.heat, og 6 heste i 2. heat/afd. De 5 hurtigste tog præmierne. Tapper var 12 sekunder hurtigere end Axel, som måtte nøjes med 5. præmie, mens Tapper fik 1. pladsen og 2.700 kr. i tiden 40,8. Hesten ejedes af Mr. Fog, lig med den svenske bygmester B. Olander, som inden sæsonens begyndelse havde lejet hele den norske storhesteejer Niels Brækkes stald. Moderen til Tapper var den russiske orloff-hoppe Secunda, en fantastisk avlshoppe, der foruden Tapper, blev mor derbyvinderen i 1912, Saturn, samt til Pelle, far til en anden derbyvinder, Edelweiss. Faderen til Tapper, Jordan, havde kun pasgængerrekord. Derbyet kørtes ved sæsonpremieren 26.april 1908, hvor den mellem løbene var snestorm.

1909 Ingolf
Kusk: Joe May
Opdr. W L Spears, USA
Ejer: Bdr. Mauritzen 
Ingolf født i Lexington, USA, moderen Grattanlight, var en af de seks hopper, der kom til København med Amerika-damperen i december måned 1905. På en efterfølgende auktion blev Gratttanlight den dyreste, købt af Bdr. Mauritzen, der vandt derby igen i 1911 med Excelsior. Faderen til Ingolf, Jay McGregor, blev siden hen solgt til Rusland fra USA. Ingolf købtes af DTS til avlsbrug.

1910 The Sovereign
Kusk: Frantz Smrcka
Opdr. Vognmand O. Petersen
Ejer: Henrik Hansen 
The Sovereign ejet af Henrik Hansen, en af datidens største hesteejere. Vandt også derby i 1923 med Golden Arrow og to Mesterskab For Danmark-sejre med Brooke Worthy. Moderen til The Sovereign var gulbrune Fanny Lamott.

1911 Excelsior
Kusk: Joe May
Opdr. Bygmester B. Gusto Olander, Sverige
Ejer: Bdr. Mauritzen 
Den svenske hoppe Donia, med ukendt afstamning, er mor til Excelsior. Kusken Joe May´s tredje derbysejr. Faderen Tako var født 1903 i USA.

1912 Saturn
Kusk, ejer og opdr.: Proprietær Nils Brække, Drammen, Norge
Nr. 2 Winga
Hestesportsjournalist Otto Nielsen`s (”Quickly”) første derby i en lang række, Han har skrevet adskillige artikler om sine mange derbies. Ivan le Terrible var storfavorit, men opgav. Vinderen Saturn kørt af Nils Brække, amatøren fra Norge, der blev personlig ven med Quickly/Otto Nielsen. Anden var Winga. For øvrigt var Quickly`s far god ven med N.J. Koster`s far. 
Saturns far var Beautaw, som DTS købte i Berlin, og hingsten fik stor betydning for den opvoksende danske traveravl. I 1918 solgtes Beautaw, til foreningen ved den kommende travbane i Århus, - for at få gang i den jyske traveravl. 

1913 Prins Beautaw
Kusk: Frank Starr
Nr. 2: Baron Handspring
Nr. 3: Winoga
Ejer & opdr.: Bagermester D. A. Johansen (Signor Danielo)
Prins Beautaw var favorit. Meget overlegen på fin pacebedømmelse af Frank Starr. Ikke et enkelt hundrede meter var langsommere end de øvrige! Prinsen vandt også kriteriet, men med Sofus Sørensen som kusk. Fader var igen Beautaw. Derbyvinderens moder Bella Hayes ankom december måned 1905 til DK fra USA. Anden var Baron Handspring og 3. hoppen Winoga Girl. Koster’s første derby i DK ud i alt 35 danske derbystarter.

1914 Edelweiss
Kusk Poul Groch senior
Nr 2: Ofelia II
Opdr. og ejer: Slagtermester Frits Wagner, Glostrup 
Favorit var Anteo Custer, der havde vundet Opdrætningsløb & Kriterium. Max Rabenhorst med Ofelia II førte længe, og holdt 2.pladsen. Vinderen Edelweiss, ejet af Frits Wagner, der igen vandt derby i 1927 med Hidalgo. Faderen til Edelweiss var datter af Pelle, født i Norge i 1899, og søn af amerikaneren Jordan og den russiske orloff-hoppe Secunda, som nærmest var den tids ”Marie The Great-hoppe”. Lige meget hvilken faderhingst, kom der noget godt afkom. 

1915 Elegant Bai
Kusk: Niels Jan Koster
Nr. 2: Ellen Beauty
Nr. 3: Society Worthy
Opdr. N. J. Koster
Ejer: Walter Scott 
Elegant Bai født i Holland, indført i DK i 1913 og legendariske Kosters første derbyvinder. Koster havde dog allerede vundet det hollandske derby i 1907. Ejet af skibsreder Henckel. Ligeså legendariske Sofus Sørensen startede her for første gang i et derby og blev nr. 2 med Ellen Beutaw, mens favoritten, kriterievinderen Society Worthy med Julius Pajoncek blev 3. Siden skulle Koster og Sofus duellere i mange derbies og om det københavnske championat utallige gange.

1916 Danish Girl
Kusk: Holger Fischmann
Opdr. Julius Pajoncek
Ejer: Blauenfeldt & Stribolt 
Danish Girl var løbets favorit. Den senere velkendte hoppe Queen førte, men fik målgalop som anden. Ejer den såkaldte gullaschstald, Blauenfeld og Stribolt. Opdrætter: Julius Pajoncek, som selv i 1908 havde importeret moderen, den i 1904 fødte sorte Lady Dreamer fra USA. Om Lady Dreamers far The Dreamer, se senere. Lady Dreamer, en af landets bedste avlshopper, også mor til derbyvinder Union Boy. Lady Dreamer blev siden solgt til Tyskland. Danish Girls fader, USA-importen Cortella, vandt i DK 16 sejre og 31.750 kr. flot dengang. Cortella var også importeret af Julius Pajoncek, der både startede som amatør og professionel, han vandt selv derbyløbet som kusk i 1906. Sofus Sørensen først nr. 4 i derbyet i 1916 med Miss Quickly.

1917 Great Miss
Kusk: Holger Fischmann
Opdr. Julius Pajoncek
Ejer: Blauenfeldt & Stribolt 
Samme kusk/træner/opdrætter/ejer konstellation som sidste års derbyvinder Danish Girl! 
Moder Great Miss født i USA.

1918 Tornado
Kusk: N. J. Koster
Nr. 2: Tango
Opdr. Fabrikant Georg Hansen, Kbh.
Ejer: J. H. Jensen Sofus igen nummer to i et derby efter Koster, her med Tango. Faderen til vinderen, Tornado, The Dreamer, født i 1897, blev i 1907 importeret til DK af Det Danske Travselskab, som havde vundet mange penge på en lotteriseddel. The Dreamer blev den hidtil største importsucces til DK fra USA, og var avlens ukronede konge fra 1912-20. Importen i 1907 omfattede også hopperne Alluring, Spring Charm og Sable Trinket, der alle tre blev mødre til danske derbyvindere!

1919 Union Boy
Kusk: Holger Fischmann
Opdr. Julius Pajoncek
Ejer: Mr Farmer (M. A. G. Bornholt) 
Opdrætter endnu engang Julius Pajoncek; denne syntes hesten var for lille og forærede den til sin broder Gustav. Han solgte den videre for en meget lille pris. Meget let derbyvinder, mindst to klasser over de øvrige. Første i Danmark der vandt over 100.000 kr. Kusken Holger Fischmanns tredje derbysejr. Fischmann og Union, Danmarks mest populære travpar i adskillige år.

1920 Dreamworld
Kusk: N. J. Koster
Nr. 2: Ariel
Opdr. Bagermester Martin Hansen, Kbh.
Ejer: Monsieur Sire 
Dreamworld blev N. J. Kosters tredje derbyvinder og det var først efter, at han måtte købe hesten på en auktion kort inden løbet, fordi hestens tidligere ejer var afgået ved døden. Hesten var favorit til bundodds 11 for 10. Bdr. Mauritzens Aspasia havde ellers vundet både opdrætningsløb og kriterium, men blev syg til derbyet. I stedet blev samme stalds Ariel anden. Senere blev Dreamworld solgt til England, men var dog tilbage i Danmark på gæstespil.

1921 Bella S
Kusk: Sofus Sørensen
Nr. 2: Brillant
Opdr. og ejer: Proprietær S. Sørensen-Sveigård 
Sofus Sørensens første derbysejr ud af i alt seks. Ejer storhesteejeren Sørensen-Sveigaard, der vandt de to første svenske derbies, med Sofus som kusk. Bellas S`s datter, Karina S, vandt det svenske derby i 1929, og blev nr. to i det danske derby(!) efter Kim. Bella S overlegen vinder foran Brillant med Hill i sulcyen. Bella´s far Figaro kom fra Galicien, Østrig. Moderen Spring Charm indført fra USA, en virkelig god avlshoppe.

1922 Cyrano
Kusk: N. J. Koster
Nr. 2: Chaplin
Opdr. Skibsreder Steen Giebelhausen.
Ejer: Mr. Teddy 
Cyrano var også kriterievinder, den blev solgt til Norge i 1928. Overlegen sejr med 10 sekunder til nr. 2. Chaplin, der også var 2. i kriteriet til Cyrano.

1923 Golden Arrow
Kusk: Poul Groch senior
Opdr. W. H. Smollenger, USA
Ejer: Henrik Hansen 
Født i USA, således mock-indlænder. Her startede Sofus Sørensen Martha Myers, 11 sæsonsejre på Amager Travbane, men var altid uheldig i Charlottenlund. Martha kastede i derbyet, da også Sofus af og løb banen rundt i fuld galop. Den startede alligevel og førte de første 2500 meter, men blev så diskvalificeret. Ejer af Golden Arrow, Henrik Hansen, døde senere samme år. Bedste hest i årgangen var Domino, men den var vallak og så måtte man dengang ikke starte i derbyet.

1924 Ego
Kusk: Peter Andersen
Opdr. Julius Høybye
Ejer: O. Lauridsen 
Julius Høybye, ejer af det første travstutteri i Danmark, Firemilegården ved Karlstrup, var opdrætter. Moderen Sable Tinket født i USA.

1925 Peter Pogue jr
Kusk, ejer & opdr. C. L. Müller
Nr. 2: Guy Worthy
Nr. 3: Fancy 
”Svensk” sejr med bygmester Müller som kusk, - han kørte som amatør -, og han var også opdrætter, og 69 år gammel i 1925! Han var født i Skovhoved i 1856. Müller døde på Hareskov Sanatorium i 1927. Müller kørte første gang på Charlottenlund i 1893.
En populær derbysejr, selv om starteren flere gang måtte råbe på Müller, om at ”være bedre med”, til sidst råbte Müller: ”Kør bare, jeg kommer!”. Og det gjorde han jo! Müllers staldkammerat Svarte Peter/Anton Fyhr(blev nr.4) anlagde et morderisk tempo fra start for at hjælpe Peter Pogue jr, og måske hjalp det. Nr. 2 blev Koster med Guy Worthy. Moderen til derbyvinderen var Worthy Lass, endnu en importeret hoppe fra USA.

1926 Gibtown
Kusk: N. J. Koster
Opdr. Julius Høybye
Ejer: Inger Høybye 
Gibtown havde ellers fejl hjemmefra. En tilskuer råbte til kusken Koster; ”kør hjem din lange idiot”. Koster blev rasende over dette, og fik igen sat skub i Gibtown, der helt fantastisk kom op og vandt. Gibtowns mor Jane Ann H blev importeret fra USA af Julius Høybye. Ejer af Gibtown var Højbyes søster, frk. Inger Højbye.

1927 Hidalgo
Kusk: N. J. Koster
Nr. 2: Honululu
Opdr. Henrik Hansen
Ejer: Frits Wagner 
Hidalgo sejrede efter hård kamp foran skuespiller Axel Frisches hest Honolulu med Alexander Nielsen i sulkyen. Fritz Wagner vandt dermed sin 2. derbysejr, den første vandt han i 1914. Moderen, Ruby Dillon var, selvfølgelig, indført fra USA, hun døde i 1927.

1928 Johnny Finance
Kusk: A. Leth Olsen
Nr. 2: Joko Worthy
Nr. 3: Iowa
Opdr. Olaf Olsen
Ejer: Hr. Jørn (W. Phillips) 
Sensationel sejr, Kusk A. Leth-Olsen, Træner er Sofus S. Nr.to Joko Worthy/Knud Hansen og favorit Iowa, vinder af Kriteriet, med Koster som kusk og ejet af ovennævnte Axel Frische (Mr. Twain) og hustru. Fjerde i derbyet var Ibrahim Pascha/Sofus Sørensen, der til gengæld vandt det første svenske travderby samme år, som var åbent for alle heste. Sofus og Ibrahim havde også vundet det første svenske kriterium i 1927! I Sverige blev Joko Worthy/Koster igen anden, mens den danske derbyvinder Johnny Finance blev 3. Ejer af Johnny Finance var ”Hr. Jørn”, lig med bagermester Wilhelms Philips, Vesterbrogade 91. Philips vandt dette år, med to dages mellemrum, derby og kriteriet, sidstnævnte med Kaddara. 
Mere om derby 1928: Sofus Sørensen havde altså to derbyheste, Ibrahim Pascha og hoppen Johnny Finance. Egentlig ville Sofus ikke starte Johnny Finance, men da Ibrahim Pascha blev halt, ændrede han opfattelse. Nu blev Ibrahim, som efter Sofus' opfattelse var klart den bedste af de to, nogenlunde kampklar, så træneren bestemte sig for at tage chancen. Han meddelte ejeren af Johnny Finance, at der ikke blev nogen Derbystart alligevel, men ejer Philipps ville absolut være med, så Johnny Finance startede med Leth-Olsen i sulkyen. Koster havde også to Derbyheste, Iowa og Joko Worthy. Nu ville det sig sådan, at det blev de to gæstekørte heste, som gjorde op om sejren. Johnny Finance førte fra start til mål men blev i opløbet angrebet af Joko Worthy, som dog ikke kom forbi. Tydeligvis gjorde Koster og Sofus så meget for at passe på hinanden, at de glemte staldkammeraterne oppe foran. Johnny Finance gav ikke mindre end 45 gange pengene - det højeste odds i Derbyets 112-årige historie. Det skulle i øvrigt senere, meget overraskende, vise sig, at Johnny Finance faktisk var årgangens bedste hest, men hun blev dog en skuffelse i avlen. 

1929 Kim
Kusk: N. J. Koster
Nr. 2: Karina S
Opdr. A. P. Jørgensen
Ejer: Cort Olsen 
Koster var her kusk af Kim, hans bedste hest i årgangen var Jørgen. Sofus Sørensens bedste hest var Kaddara, mens de to championkuskes næstbedste heste var Kim og Karina S. Det endte med at de to bedste heste blev i stalden. Startlisten kom først ud på selve løbsdagen, så aviserne tippede Koster’s Kørsel foran Sofus S’s Kørsel! På selve løbsdagen kom Kaddara ellers ud på banen med Leth Olsen i sulkyen, men hesten kom alligevel ikke til start i derbyet. Både Kaddara og Jørgen havde kvaler med benene. Karina S/Sofus nr. 2, men de vandt til gengæld det svenske derby. Samme konstellation, Karina og Sofus, havde året før, i 1928, vundet det svenske kriterium. Så Sofus havde nogle rigtigt gode derby- og kriteriumsår i 1927, 1928 og 1929. I øvrigt blev Kaddara aldrig hest mere, mens Jørgen vandt adskillige løb.

1930 Klondyke
Kusk: N. J. Koster
Nr. 2: Liberty
Nr. 3: Peter Pan
Ejer og opdr. Rasmus Larsen
Leo/Olle Månsson var først i mål, men blev disket for galop i mål! Det tog dommerne syv minutter inden afgørelsen faldt. Nogle mener, at det var sulkyen, der slingrede og ikke hesten der galopperede. Så i stedet for svensk sejr (Leo ejet af C. Th. Ericsson, Stockholm), vandt Koster med Klondyke, og Sofus Sørensen blev endnu engang anden, her med Liberty. 
Klondyke var ejet af en mindre hesteejer, Rasmus Larsen, og var efter amerikanerimporten fra 1921, Burgoo, der også blev far til Mars, vinder af 31-derbyet, og ejet af selvsamme Rasmus Larsen. Burgoo endte sine dage i Sverige. Med i samme import som Burgoo var Forest Fire, der blev mor til derbyvinder Tella The Great. 
Fantastiske Lauritz blev 4. for Rabenhorst efter kæmpefejl i starten. Sofus fik derefter fantastiske Lauritz i træning, Lauritz vandt i alt 61 sejre. Dette derby var det første med startsnore og højtalerkommando (blev Lauritz bange for de nye højtalere?).

1931 Mars
Kusk: A. Leth Olsen
Ejer og opdr. Rasmus Larsen 
Anden derbysejr til A. Leth Olsen, der nu kørte for Koster. Således vandt ejer Rasmus Larsen derbyet to år i træk. Koster var ellers klar forhåndsfavorit med Mr.Brooke, så Leth-Olsen fik opgaven at køre Mars. Atter engang førte han fra start, men i opløbet skete der det, at Mars fejlede, og Mr. Brooke kom forbi. Så fejlede den imidlertid også, og så blev det alligevel Mars, som tog årgangens blå bånd. Leth-Olsen kørte 131 løb i 1931, men vandt faktisk kun fem af disse, en af dem altså derbyet!

1932 Jim Bingen
Kusk: Poul Groch senior
Ejer og opdr. William Andersen 
Travavlseksperten Otto Donatzkys første derby. Jim var ”mockindlænder”, idet den var født ved Berlin på Bruno Cassieres stutteri. Jim Bingen var anden i kriteriet, som favorit. Jim var årgangens bedste hest og vandt legende let derbyet, selv om den ikke var stayertype. Ejet af en af datidens store, Wm. Andersen, der købte den som føl sammen med moderen, Kusken, Poul Groch senior fik her sin 3. Derbysejr. Jim Bingen blev en god avlshingst, far til bl.a. Moster(først i mål i derby, men ”disket”) og derbyvinderen Jolly.

1933 Odin Hall
Kusk: Oluf Månsson
Nr. 2: Orlick
Nr. 3: Osnok
Opdr. Julius Høybye
Ejer: Julius Høybye og Kromann 
Kaldet ”Skæve Søren” pga. sine skæve forben, var blevet ejer- og trænerskiftet kort før derbyløbet. Stifteren af Danmarks første rigtige travstutteri, Julius Høybye fik her som opdrætter sin 4. derbyvinder. Ydermere ejede han halvdelen af Odin Hall. Høybye vandt 1.gang derbyet helt tilbage i 1904. Nr. to Orlick var nok årgangens bedste hest. Rudolf Jensen blev tredje med Osnok. Orlick vandt i alt 40 sejre.

1934 Patsy
Kusk: Sofus Sørensen
Nr. 2: Star McElwyn
Nr. 3: Marie Hanover
Opdr. Knud Olsen
Ejer: Mr. Rudolp (O. Nymann)
Købt på en auktion for 375 kr. Hed oprindelig Petra, men fik navnet Patsy efter en teatersucces på Nørrebros Teater pga. den nye ejer, slagtermester Osvald Nymand. Men ejeren ville kort før derbyet sælge Patsy i et salgsløb, Sofus fik det forpurret ved selv at tilbyde at købe hesten.
Nr. 2 i derbyet blev Star McElwyn, der var favorit sammen med Månssons Princes Bacon. Nr. 3 blev Marie Hanover med Leth Olsen. Patsy kørtes af Sofus Sørensen, der oprindeligt ville have kørt Marie Hanover, men i et afsluttende træningsarbejde med Gerh. Petersen i sulcyen afviste Patsy, Marie Hanover, og så ombestemte Sofus sig. Patsy blev på sidste langside angrebet af Star McElwyn, men Patsy var overlegen og vandt til 21 for en daler. 4. var kriterievinderen Princess Bacon. De to 4-årsheste Patsy og Star McElwyn startede senere i Skandinavisk Mesterskab, som Star vandt foran Lauritz med Patsy som 3. Star vandt SM i alt to gange. Sofus vandt sin sejr nr. 1000 med Patsy, det skete på Amager Travbane. Patsy kom ikke i fol, og var en overgang ølhest. Sofus købte den som følhoppe, men det lykkedes ikke at få hende i fol. Gode hopper i årgangen var Princess Bacon og Marie Hanover.

1935 Rex The Great
Kusk: Hans Hansen
Nr. 2: Robert The Great
Opdr. Sigv. Jacobsen
Ejer: Mr. Ivan (Vald. Nilsson) 
Tvivl om dette år var velkendte Gunnar Nus første derby (eller var det i 36?). Gunnar Nu ”sidste” refererende derby var i 1976, hvor Tarok vandt, dermed 40 refererende derby i træk fra Gunnar Nu’s side. Den lille Rex var ikke så stor, men en fantastisk hest, og vandt 50 sejre. Den ejes af bagermester Vald. Nilsson, formand for Hesteejerforeningen og med i Amager Travbanes bestyrelse, desuden måldommer der. Rex´en, der blev rigtig god avlshingst, far til fire derbyvindere, var kommet til Danmark i sin mors mave, en rigtig champion, både i løbene og i avlen. Moder til ”Kong Rex” var dansk travsports guldhoppe, amerikanerimporten, fantastiske Marie The Great, født 1917 på Laurell Farm, der på en auktion den 9.2.1931 blev solgt for sølle 1.525 kr. Marie også mor til derbyvinderen i 1937, Tella The Great..

1936 Sonny Diamond
Kusk: N. J. Koster
Nr. 2:Styrmand
Nr. 3: Sport
Opdr. K. Vang Andersen, Stutt. Karensdal
Ejer: Rasmus Pedersen 
Kaldet ”alle tiders derby” med den fantastiske S-årgang. Sonny Diamond med sejre i Skandinavisk og Internationalt Mesterskab. 1936 første gang med en derbyprøve. Sonny kørt af Koster. Nr. 2. Styrmand - nr. 3 Sport - nr. 4 Sandy Mac, en knivskarp duel mellem især de første 3 heste. 20.000 tilskuere oplevede den gysende afslutning. En af det mest spændende derbies nogensinde. Men hovedrollerne havde dog Sonny og Styrmand. Koster slettede alle sine heste resten af dagen, han var vel træt ovenpå opløbsduellen!? Sonny vandt i alt 61 sejre, tangering af Lauritz rekord. - 57 sejre med Koster, men fik for få hopper i avlen, dog far til derbyvinder Minus. Sonnys sejrstid på 24,4 holdt i 19 år til 1955, hvor Rex Junior ved hjælp af startvognen satte ny derbyrekord. Sonnys moder Anna Laura en ungarsk traver. Sport 44 sejre, Sandy Mac 41, Sylvia 36 og Styrmand 32, hvilke årgang! 

1937 Tella The Great
Kusk: Gerhard Petersen
Nr. 2: Tagfat
Nr. 3: Tom June
Opdr. C. Rasmussen; Århus
Ejer: Hans Dirchsen 
Det første derby der blev transmitteret i radioen. Tella født i Jylland, men kom som to-åring til København. Derbystorfavorit til odds 1,30! Tella The Great kom ulykkeligt af dage efter et styrt i et dameløb på Amager Travbane, hvor den først slingrede, ramte kanten og styrtede. Kusken i derbyet, Gerh. Petersen, fik anonymt trusselsbrev før derbyløbet. Ejeren var Hans Dirchsen, Amager Mølle. Tagfat sikker som nr. 2, fik i alt 53 sejre, kørt af Poul Stripp og ejet af Karl K. Pedersen, Fyn.

1938 U S A
Kusk: Hans Hansen
Nr. 2:Valencia
Opdr. H. C. Riegels
Ejer: Stald Houlberg 
En årgang der ikke var det store. Trods derbysejren var U S A ikke en stayertype, men mere speedy. Den ejes af Stald Houlberg, men dens stifter, Søren Houlberg var død allerede i januar 1938. Han startede med en høkerforretning i 1938, senere blev det til gigantfirmaet Steff Houlberg. U S A var en overgang en god amatørhest for Poul Guttermann, den kendte restauratør fra Nimb ved Tivoli. Nogle år senere (1945) gik den bagover og brækkede halsen. Umberto var årgangens bedste med 33 sejre.

1939 Aerolit
Kusk: Hans Hansen
Nr. 2:Augias
Nr. 3:Alex
Opdr. C. B. Riis, Lidsø
Ejer: Mr. Scott 
Aerolit vandt, som den kun anden hest, ALLE tre klassiske løb (den første var Harriet A i år 1900). Anden i derby var Augias/O. Månsson, tredje var Alex/Poul Groch. Aerolit døde tidligt af tarmslyng, men nåede alligevel at vinde imponerende 40 sejre og tjente 100.000. Ax Frisco imponerede senere i denne årgang. Ellers var det franskafstammede Willy B, der senere dominerede med masser af sejre, i alt 50, i årene 1942 til og med 1946. I 1942 vandt Willy B Mesterskab for Danmark foran heste som Rex The Great, Sonny Diamond, Aerolit og Silver Prince.

1940 Bellwood
Kusk: Arnold Jensen
Nr. 2:Bjørn
Nr. 3:Bunter Dear
Opdr. Vilh. Andersen
Ejer: Carl Nielsen 
Mange mente dommerne udråbte en forkert vinder med Bellwood og Arnold Jensen i et meget tæt opløb, men nr.2, Bjørn/Gerh. Petersen, undlod at nedlægge protest. Senere blev der anlagt sag. Travaviserne skrev følgende om den fantastiske opløbskamp mellem Bellwood og Bjørn: ”Publikum var ved at tabe vejret af spænding, og der lød klapsalver samtidig med råbene: Bellwood – Bjørn. Gennem hele opløbet lå de to prægtige heste som et tospand. Sæsonens mest spændende løb, fordi resultatet først blev givet på selve målstregen”. Bruno og Poul Groch, der havde ført de første omgange i et morderisk tempo, blev slået i kampen om 3. pladsen af Bunter Dear og William Jensen. Bellwood vandt i alt 41 sejre. En anden god hest i årgangen var Bruno, der vandt 40 sejre. Bellwood havde flere ejere, og den endte sine dage i Jylland, hvor den startede sidste gang som 12-årig i 1948, hvorefter den blev aflivet. Rivalen Bjørn nød sit otium på Stenrødgård i Lyngby hos Ole Anker.

1941 Carl Hof
Kusk: Sofus Sørensen
Nr. 2: Cleveland
Nr. 3: Celia
Opdr. Sofus Sørensen
Ejer: H. C. R. (Niels Christensen) 
Endelig fik Sofus sin derbysejr over Koster efter fire andenpladser til ham. Ærkerivalen Koster nr.2. med Cleveland. Carl Hof havde Sofus selv opdrættet, han solgte den unavngiven til en depotbestyrer hos Carlsberg, deraf navn. Carl Hof var favorit og suveræn, men fik kun en start til efter derbyet, nemlig i 4-års grand Prix. Clara Bingen havde vundet derbyprøve, men skuffede i selve derbyet. Casino The Great (49 sejre) nåede længst i selve årgangen, og blev en fin avlshingst. Læs mere om derby 1941 i VB nr. 34/1991.

1942 Dixie Star
Kusk: Arnold Jensen
Nr. 2:Danmark
Nr. 3:Dorrit Diamond
Ejer og opdr. Thomas Hansen, Fyn 
Kørt af Arnold Jensen, der ellers lige før derbyet mistet forhåndsfavoritten Danmark til Koster. Men Arnold fik sin ”hævn” med Dixies knebne sejr over Danmark. Arnold brugte grove ord i sit sejrsinterview. Dixie Star var ejet og opdrættet på Fyn, og havde allerede været følhoppe inden derbysejren, og havde fået et føl i 1941! Dixie døde i 1945 efter forgiftning efter et styrt. Moderen, Morning Star, indført til Danmark fra USA. Første derby med anvendelse af målfoto. En anden god hoppe i årgangen var Dorrit Diamond.

1943 Ebbe Axworthy
Kusk: Aa. Kristoffersen
Nr. 2:Es
Nr. 3:Evergreen
Opdr.E. F. Nielsen & A. W. Larsen
Ejer: Ovenstående A. W. Larsen 
En meget kneben og overraskende sejr for Aage Kristoffersen foran en af favoritterne Es/Koster, der senere vandt Mesterskab For Danmark. Kristoffersen havde allerede overladt Ebbe til staldmanden Walther Kaiser-Hansen, men så sagde de i højtaleren, hvem der havde vundet. Jubelen var enorm, den lille træner havde vunder over ”kongen” Koster. Tilskuerne ”løftede” Kristoffersen. Det var også ventet, at Ever Tally Ho og Alex Simonsen skulle kunne blive derbyvinder. Disse tre blev årgangens bedste heste.

1944 Future
Kusk: Aa. Kristoffersen
Nr. 2:Flic-Flac
Nr. 3:Fux Director
Opdr. O. J. Petersen
Ejer: Stald Merkur 
Igen Aage Kristoffersen med lille speedige Future som sammen med Flic Flac og Fux Director (55 sejre) var årgangens tre bedste. Forhåndsfavoritten til derbyet, Frances The Great, var blevet skadet i sæsonens begyndelse.

1945 Garant
Kusk: N. J. Koster
Nr. 2:Gigant
Nr. 3:Gin Højgård
Opdr. R. Petersen
Ejer: Mr. Juelsø (Søren Andersen) ”Den langes” =Koster´s 11., og sidste, derbysejr, 10 i Danmark og en i Holland. Fantastisk rekord. Garant var ejet og opdrættet på Fyn, dens mormoder den gamle derbyvinder Johnny Finance. Lidt svag årgang. Nr. 2 blev Gigant, - en hest af samme navn vandt 20 år senere derbyet.

1946 Hickory
Kusk (og opdrætter): Oluf Månsson
Nr. 2: Hetta
Nr. 3: Hjalmar
Opdr. Oluf Månsson, Stutt. Stenhave
Ejer: Sir Dilho 
Hickory og Olle Månsson favorit og blev sikker derbyvinder, men måske hestene Herkules og Hetta(Mesterskab For Danmark-vinder og 2. i derby) i årgangen var bedre. Ellers vandt Hugo Dear 51 sejre. I derbyet fik Månsson sin ”hævn” fra derbyet i 1936. Nu vandt han med Styrmand-sønnen Hickory mens Sonny Diamond-sønnen His Son og Koster blev uplaceret. Månsson var selv opdrætter af Hickory. En hest i dette løb fik lov til stående start.

1947 Ilka Nichols
Kusk: Sofus Sørensen
Nr. 2: Ido C
Ejer og opdr. Oluf Hansen (Mr. Basse) 
En jævn hest, men Sofus Sørensen tryllede til en lidt heldig sejr. Sofus fik hermed sin sjette, og sidste, derbysejr, hvor de to var vundet i Sverige. Rodet og forkørt løb. Det var ventet, at hestene Isak, Indian Britton og Ido C skulle afgøre. Isak (41 sejre) var dog bedst over kort distance. Nogle mener, at Sofus ”myrdede” Ido C/Gerh. Petersen i sidste sving. Ido C var ejet af bagermester Carl Voss, med i Amager Travselskabs bestyrelse.

1948 Jolly
Kusk: Poul Stripp
Nr. 2:Jutta McElwyn
Nr. 3:Jøkel
Opdr. Anton Nielsen, Charl.
Ejer: Miss Jolly 
Jolly var hermafrodit, og da den nye ejer opdagede det, så solgte han den igen for 2.500 kr., og træner Poul Stripp fra Odense-banen købte her 1/3, andre ejere var slagtermester Børge Johansen og benzinforhandler Götke. Det var meningen, at ”jagthunden”, som den blev kaldt, skulle starte i derbytrøstløbet, men Poul Stripp førte sin fynske hoppe til let og overlegen sejr i derbyet i den plørede bane og førte fra start til mål. Førstepræmie på 15.000 kr. Andre gode heste i årgangen var Jøkel, derbyfavoritten, og kriterievinder Jarl Hanover.

1949 Kuno
Kusk: Aa. Kristoffersen
Nr. 2: Komtessen
Opdr. K Vang Andersen, Stutt. Karensdal
Ejer: Stald Bill Kuno startede ellers yderst i 3. række, men Aage Kristoffersen, der her fik sin 3. derbysejr, lavede en lynstart – stor diskussion om det var lovligt - og kom op i førergruppen, overlegen sejr, første sejr til et afkom efter derbyvinder Rex The Great. Nr 2. blev Komtessen og Mark Ingdam, der siden hævdede til sin dødsdag, at han havde vundet, hvis starten var gået normalt. Favoritten King Ben Jr skuffede.

1950 Lykkeprins
Kusk: Vagn Lønborg
Nr. 2:Lux
Nr. 3:Leila
Ejer og Opdr. Anton Nielsen, Århus 
”Invalidederbyet” idet årgangens bedste hest Leo Roy (3 x Mesterskab For Danmark-vinder med Egon Larsen) ikke var meldt, Sofus Sørensens kriterievinder Lucky Strike gik i stykker inden derbyløbet, Leo Dillon, Lincoln og Mark Ingdams Logan var heller ikke med. Nr. to blev Lux/Koster foran Leila/Alex Simonsen. Derbyejer Vagn Lønborgs far Anton Nielsen. Senere vandt Vagn Lønborg Nielsens søn, Henrik, også derbyet som kusk. 

1951 Minus
Kusk: Arnold Jensen
Nr. 2: Masell
Nr. 3: Minister Root
Opdr. Valdemar Hansen
Ejer: Mr. Minus 
Moster med Poul Stripp var ellers sikker første hest over mål i mål, men blev disket for urent trav. Stor opstandelse, Stripp glemte det aldrig. I stedet vinder den skævbenede Minus efter kamp med Masell og Minister Root. Minus´ ejer Axel Mølgaard Olsen inviterede alle i nærheden af ham til derbyfest på Bellevue Strandhotel. Mange tog med, så adskillige af de 25.000 kr. derbysejren gav, blev brugt samme dag. Mølgaard Olsen fulgte travsport helt til det sidste fra sin faste plads på lundens lukkede tribune. Det var kusken Arnold Jensens tredje derbysejr. Moster var den bedste hest i årgangen, og vandt 51 sejre. 

1952 Nollo
Kusk: Mark Ingdam
Nr. 2: Nitouche
Nr. 3: Nedda The Great
Ejer og opdr. Erik Moesgård, Stutt. Gl. Allerødgård 
Mark Ingdams hest vandt foran Nitouche/Hans Hansen og Nedda The Great/Koster, men årgangens heste blev nærmest ukendte, intet eftermæle. Kriterievinder Niels Embers/Sofus Sørensen uden rolle i derbyet. Nollo blev altså derbyvinder, den var et skravl som føl, på en auktion blev den købt tilbage for 1100 kr.

1953 Onward Eagle
Kusk: Hans Hansen
Nr. 2: Olympic
Nr. 3: Opal Karensdal
Opdr. J C Thorsen
Ejer: Stald Majestic Hans Hansens tredje derbysejr. Flot af Onward med en ellers dårlig startplads. 3. hesten i mål Opel Karensdal var indelukket tilsyneladende med flere kræfter i behold. Derbyvinderen var de første år i træning hos Preben Vebner. Onward var en lidt underlig hest, men havde en god aktiv karriere, og vandt 45 sejre. Dog ingen succes i avlen. En smule bedre i avlen var den fine væddeløber Orkanen Frisco(41 sejre) samt Olympic (2. i derbyet) og vel også Oscar den Store. Første derby kørt med startvogn.

1954 Princess The Great
Kusk: Fredi Sølberg
Nr. 2: Polonia
Opdr. N Schibbye
Ejer: Hr. M. W. 
To hopper blev et og to. Prinsessen havde svage ben, fik ingen succes i avlen. Andenhesten Polonia klarede sig pænt, også i avlen. Men årgangens bedste var Percy Nichols, der sammen med Pinero Director fik lidt afkom. Det sidste højrekørte derby. Poker vandt, mest i provinsen, 51 sejre.

1955 Rex Junior 
Kusk: Kurt Køppen
Nr.2:Ruder Konge
Opdr. S. Køppen
Ejer: Stald Italy (Køppen-familien) 
Familiehesten Rex Junior var en temperamentsfuld herre, som kun træner Kurt Køppen kunne magte. Den vandt Opdrætningsløbet, fejlede i kriteriet, men blev alligevel 3, og galopperede også i derbyet men vandt alligevel. Køppen-familien ejede både moderen og mormoderen. Rex’en vandt kun tre sejre sidenhen, temperamentet drillede. Så efter fireårssæsonen overtog derbyfavoritten Ruder Konge, to i derbyet, pladsen som årgangens fløjmand. Den fik en meget flot karriere og vandt Mesterskab For Danmark tre gange og var anden i Skandinavisk Mesterskab. Ruder Konge havde otte forskellige trænere. Denne jernhest vandt 41 sejre, mens hoppen Ranja Roy vandt 40.

1956 Snowflake
Kusk: Mark Ingdam
Nr. 2: Safari The Great
Opdr. J.P. Meldgård
Ejer: Stald Dorrit 
Der var ventet et opgør mellem Safari The Great og Silvie Roy, men Snowflake og Ingdam kom til sidst i en mægtig spurt, og vandt overlegent. Snowflake, årgangens bedste hest, og ejet af bagermester Poul Winding, som fik sin 3. Derbysejr. De første var med Future og Princess The Great. De var tredje år i træk med afkomssejr i derbyet til Rex The Great. Snowflake nåede ikke langt i avlen pga. nedsat frugtbarhed, og den døde tidlig. I avlen var det to’eren fra derbyet, Safari The Great, der fik meget stor succes. Sorrento, også derbydeltager, vandt 41 sejre. Pudsigt nok endte både Snowflake og Sorrento på Bornholm. Ellers hoppen Silvie Roy.

1957 Tjavs
Kusk: John Petersen
Nr. 2: Two-Step
Opdr. Vald. Petersen
Ejer: Rich. Petersen 
Kørt af ejersønnen, jockey John Petersen, senere træner på lunden. Tjavs fik en fin aktiv karriere og var suveræn som tre og fireårig, og vandt som 5-årig fine sejre i udlandet. Hoppen Two-Step 2. i derby, og mor til den skandinaviske mester Ikaros. En hest som Tobias vandt 41 sejre. Tuan var en dejlig slider.

1958 Victory King
Kusk: Georg Andersen
Nr. 2:Captain Frost
Nr.3: Ursus The Great
Opdr. Valdemar Lund
Ejer: Stald Kaj 
Et tæt derbyopløb, en lidt heldig sejr til Victory King og godt trænerarbejde af Georg Andersen. Hesten nåede aldrig at vise noget af betydning. Den blev solgt til Aalborg, men var bidsk og blev aflivet. I ejerkredsen bagermester Vagn Poulsen, en af foregangsmændene til banen ved Nykøbing F., senere på A T Skovbo. Men ellers var de bedste årgangsheste Ursus The Great, Captain Frost (2. i derby, mock-indlænder), og, ikke mindst, Uffe Kejlstrup, der ikke var med i derbyet. Nævnes skal også Umberto Frisco.

1959 Aprilsnar
Kusk: Leif Nielsen
Nr. 2: Aconto
Opdr. Viggo Poulsen
Ejer: P. Rye Jørgensen 
Stor overraskelse, træner Leif Nielsens fynske hest, ejet af grosserer Peter Rye Jørgensen skød frem i opløbet. Den gav 38,79 i vinderodds, og havde indtil tre uger før derbyet været hos den dengang fynske træner Andy Kierstein. En dramatisk derbydag for Leif Nielsen, der en time efter,at 25.000 tilskuere havde hyldet ham, styrtede i Derby Trøstløb og blev kørt på hospitalet.
Som 7-årig fik Aprilsnar den helt store triumf og vandt Åbys Stora Pris for Kai Hansen, men den døde et halvt år senere af et kolikanfald. Ascari The Great var ellers bedst som 3-års, Aconto var derbyfavorit, og blev 2. Affect var også meget fremme en overgang i denne årgang.

1960 Bambino
Kusk: Mark Ingdam
Nr. 2: B T
Nr. 3: Boccacio
Opdr. Vern. J. Rasmussen, Stutt. Mariesminde
Ejer: Mr Bondsman 
En god årgang, kusken Mark Ingdams 3. derbysejr her med Bambino, der var favorit. Bambino solgtes til Tyskland, vendte senere tilbage til DK som avlshingst hos sin opdrætter Verner Juel Rasmussen. Andre gode heste var B T, Basta Hanover, Boogie Woogie, Bonnie Butler, Bacon, Boccacio og Bananen.

1961 Carl Aage
Kusk: Ernst Petersen
Nr. 2: Ca Va Richmond
Nr. 3: Casiana
Opdr. C. W. & Sv. Å. Bekker Olsen
Ejer: Stald Rio 
Kusken Ernst Petersen havde sin allerstørste travdag i sit liv. Han rejste sig fra sygesengen og trods alvorlig sygdom vandt han, trods dårligt startspor, suverænt derbyet med den flotte dejlige røde Joes Pride-søn Carl Aage samt yderligere derbytrøstløbet med C I og endnu et løb på derbydagen. Carl Aage vandt foran favoritten og Gunnar Nu´s TV-hest, publikumsfavoritten Ca Va Richmond. Foran næsten 25.000 tilskuere susede 74-årige Sofus Sørensen ellers til front med Chef Hanover, men måtte til sidst bøje sig for Carl Aage, der endog havde højeste startnummer. Carl Aage blev solgt til Sverige som seks-årig. Derbyet i 1961 var den hidtil største dag i dansk væddeløbshistorie og for første gang en omsætning på over en million. 
Bedste hest i årgangen var klart skimlede Cim Payne for den superpopulære, men omdiskuterede,” bonden fra Lestrup”, Jens Jensen, der skabte grå hår i hovedet hos det officielle Travdanmark. Cim Payne vandt i alt 85 sejre. Mærkelig nok var den på vej til at blive solgt til England på sine gamle dage, men gode mennesker reddede den fra det, og købte Cim Payne tilbage som tolvårig. Den fik sit velfortjente otium hos bryggeren Erling Larsen i Saltum i Nordjylland, hvor den hyggede sig med den nordiske mester Ikaros. 
Der var et meget langt spring fra Cim Payne til de øvrige gode i den årgang. Bedste hoppe var klart Hans Bagges Carmencita, ellers heste som Carlsberg, Clicquot, Chang Østerløkke og Convair.

1962 Dina Lloyd
Kusk: Karl Pettersson
Nr. 2: Don Albert
Nr. 3: Davy Crockett
Opdr. Orla Høybye, Stutt. Firmilegården
Ejer: Stall H & M 
Tre først placerede alle svenskekørte og -ejede. Dina Lloyd blev kaldt et træningsprodukt, og viste aldrig noget efter derbysejren. Don Albert og Davy Crockett 2. og 3. Nummer 5. var endnu en svensker, Djiin Axworthy. Calle Petterson kørte Dina, mens andenhesten, Don Albert, blev kørt af Calles bror Börje. Igen en Høybye som derbyopdrætter, Orlas far var blandt andet tre gange derbyopdrætter, sidste gang i 1933!
En af årgangens bedste heste var måske Carlo Frederiksens Dea Lloyd, desuden heste som Donau Lloyd, Diamond, Dynamo, Dennis Pride(47 sejre) og Duks Foldsted. 

1963 Emigrant
Kusk: W. Kaiser-Hansen
Nr. 2: Eminent
Nr. 3: Eugen
Opdr. N. Wentzel-Nielsen
Ejer: Stald Snaptun A/S 
Walther Kaiser-Hansens derby. Og dobbelttriumf for hesteejer Stald Snaptun A/S ved Sv. Aa. Worm. De tre første var alle i ”kaiserens” træning. Eminent anden, Eugen tredje. Emigrant, der vandt derbyet trods fejl, er en af de kun tre heste nogensinde i Danmark, som vandt ALLE tre klassiske løb. Den havde en flot karriere, inden den gik i stykker. Ejeren Stald Snaptun ejede også andenhesten i derbyet, Eminent, der fik i alt 43 sejre. N. Wentzel-Nielsen var opdrætter af både Emigrant og derbyets nummer tre Eugen. I avlen var Eminent lidt bedre end Emigrant, begge faldet efter Safari The Great. En rigtig sejrshest i årgangen var Es Lincoln med 44 sejre. Ellers Enterprise Lloyd.

1964 Fox Hanover
Kusk: Leif Løfgren
Nr. 2: Flying McElwyn
Nr. 3: Firebird
Opdr. Aksel Madsen
Ejer: Stald Sofus & H. C. 
Fox’en var årgangens bedste, Leif Løfgrens lille røde ”ræv” var meget populær, opdrættet af fynske Aksel Madsen, som også stod som opdrætter af årets kriterievinder, Gosse. Andre gode heste i denne årgang var internationale Flying McElwyn (2. i derby for Per Hansen trods 2. række og hele tre gange generet undervejs), Fjuri Axworthy (Leif Nielsens derbyfavorit, men ”nedkørt” af ”Futter” Lønborg), Funny Boy, Frits Mon, Fluks Garbo og Firebird (3. i derby trods startspor 16). I avlen fik unghestestjernen Francis Senator den helt store succes, og Florens vandt 42 sejre.

1965 Gigant
Kusk: Mogens Ingvard
Ejer & Opdr.: Arne Hermansen, Stutt. Horsemose.
Nr. 2: Gam Pride
Nr. 3: General Virup 
Gigant og Mogens Ingvard fik kun 1. række, fordi Gosse udgik i sidste øjeblik. Gigant havde kun debuteret på en travbane ni måneder og fire dage før derbysejren. Ejer og opdrætter slagtermester Arne Hermansen. Gigant havde en heldansk afstamning, faderen Kosters ynglingshest Oscar Den Store. Derbyvinderen sluttede sine travdage på Mallorca. Gam Pride var anden i derbyet, da en nok træt Generalen galopperede over mål. Gast Hanover gjorde det godt i årgangen ligesom Gunga Din, Gokke Prater og Ging Skovsgård.

1966 Hansa
Kusk: Jørgen Olsen
Nr. 2: H. R. Cathrineberg
Nr. 3: Halle Hammer
Opdr. Hans Nielsen
Ejer: Miss Ruth og Stald Fisk A/S. 
Det største derbyfelt nogensinde, 21 startende. Hansa var vel ikke årgangens bedste, men var dog en af favoritterne. Det eneste løb Jørgen Olsen vandt med hesten. Han havde fået den i træning, fordi Leif Nielsen anbefalede ham overfor ejerne. Leif Nielsen havde selv en af forhåndsfavoritterne, H R Cathrineberg, der blev anden, og gik fantastisk efter fejl. Det var ejeren, J. Kofod, fra Stutt. Cathrinebergs 3. andenplads i et derby. Tredje i derbyet var fynske Halle Hammer med Rudolf Jensen, der helt tilbage i 1933 også fin en 3.plads i et derby. Ellers kan nævnes i årgangen DM-vinder H C S og, ikke mindst, Helmuth R der med Vagn Lønborg vandt hele 49 sejre. H R Cathrineberg var stadig god trods svage ben, og Havskum, Helson The Great, Hickory Jægersbo samt den flotte kriteriumsvinder Herold Samson, der havde mange trænere undervejs. For Hans Bagge havde Herold et umuligt startspor i derbyet. Derbyvinder Hansa blev snart efter derbyet solgt til Sverige, hvor det dog ikke blev den store succes. 

1967 If Klokkedal
Kusk: Jørgen Hill
Nr. 2:Iboune
Nr. 3:Ikaros
Opdr. E. Rahbek Petersen
Ejer: A. Rahbek Petersen. 
Den gamle træner, Arnold Jensen, førte derbyfeltet op med? If Klokkedal var den stærke og stabile type, der bare kæmpede og kæmpede. Jørgen Hills hest ydede en pragtpræstation i rodet derby i tæt duel mod Iboune med amatør Leif Christensen. If Klokkedal blev som 5-års vinder af Femårsmesterskabet på Amager, men forsvandt til Norge, her uden at vise det store. Derbytreer var Ikaros D. Ellers var det heste som den første nordiske mester fra DK i rigtig mange år, Stald Saltums Ikaros, Jacqueline Axworthy, Jet L, Janus D, Igor, Jørgen Toftegård, Juttas Pride og IS. Sidste derby med ”tilfældig” lodtrækning om startpladserne.

1968 Karina Axworthy
Kusk: Hans Svensson
Nr. 2: Krudt Ørnebjerg
Nr. 3: Kaiserdrengen
Opdr. Ove Juel Rasmussen/Stutt. Mariesminde
Ejer: Stall Hans Efter mange års derby den anden søndag i juli kørtes i 1968 i september. Sejr til en af Danmarks bedste hopper nogensinde, og det lige fra to-års-sæsonen. Overlegen sejr for Hans Svensson til odds 1,41. Karina Axworthy var købt for 3.600 kr. på åringsauktionen i 1965 af træner Leif Løfgren, og opdrættet af Verner Juel Rasmussens (Stutt. Mariesminde-Vixi-hestene) far, Ove, idet han købte både Karinas far og mor for tilsammen 5.700 kr. Dobbeltsejr i derbyet, idet andenhesten, Krudt Ørnebjerg, kørt og trænet af Leif Løfgren, også ejes af den svenske storstald med de fine danske heste, Stall Hans. Løfgren stod også for Karinas hurtigarbejder op til derbyet, mens hans staldmand, Uffe Andersen, havde ansvar for både Karina og Krudt! Karleby vandt 48 sejre. Ellers hurtigklassehesten Kijafa.

1969 Loyal
Kusk: Eivind Schnell
Nr. 2: Lau
Nr. 3: Lideal
Opdr. Henn. Pedersen
Ejer: Stald F. 
Derbyet køres for første gang den sidste søndag i august. De to Newport Orbit-sønner Lau og Loyal i en fantastisk spændende opløbskamp. Favoritten Loyal og Eivind Schnell havde ikke en rekord nok til 1. række, og fik startspor 14, men parret vandt foran Lau/Aksel Pedersen. Eivind var allerede kørt i stald og havde lykønsket Aksel Pedersen, da Loyal blev udråbt som vinder. Den lille nordjyske hoppe Lideal med C. Aa. Præstegård havde ellers ført til midt i opløbet. Lasse Tally Ho var en god hurtigtraver. La Boca fik godt 50 sejre, og ellers var der den gode hoppe Laksepigen samt Leif Ørnebjerg.

1970 Max Hanover
Kusk: Børge Simonsen
Nr. 2: Mylord L
Nr. 3: Mighty Scotch
Opdr. Johs. Andersen
Ejer: Stall Trolldal. 
To derbyfavoritter var her Misty Senator og Major Cathrineberg. Mylord L og Mogens Ingvard førte næsten hele vejen, men Max Hanover og Børge Simonsen speedede forbi til en overlegen sejr. Max Hanover var med fremme allerede som to-årig, hvor den var den eneste, der kunne besejre unghestestjernen Misty Senator. Max’en startede mest i Sverige, og sluttede først løbskarrieren som 12-årig. Derbyvinderkusken Børge Simonsen blev svigerfar til den senere store derbykusk Steen Juul. Andre med fremme i årgangen var Mads Lønbo, Mobil, Marchboy, bornholmerhoppen Mai Safari, der vandt derbyprøven og 45 sejre samt endnu en hoppe; Mai Cup.

1971 Nu Bangsbo
Kusk: Villy Pedersen
Nr. 2:Ny Ørnebjerg
Nr. 3: Newbrask L
Opdr. Poul Uggerhøj
Ejer: Stald Passat. 
Første derbysejr i 46 år til amatørkusk. Nu Bangsbo blev kørt til sejr af ejeren, Villy ”Passat” Pedersen, der senere blev træner. Selve derbyet blev ikke betegnet som en nydelse, da der var en del galopper, også vinderen Nu Bangsbo, der dog i opløbet kom tilbage ude i 5.spor, en meget flot derbypræstation. Efter løbet var der en del kritik af Villy Pedersens kørsel. Nr. 2 i derbyet Ny Ørnebjerg, derefter Newbrask L, mens Palle Sperling med Nallo på 4. pladsen fandt distancen lige lang nok. I denne årgang vandt Ruder Konge-sønnen Nikodemus i alt 107 sejre, dengang ny danmarksrekord. De fleste vundet på Bornholm. Napalm suverænt årgangens bedste hoppe og senere mor til derbyvinder Duvil. Nicolaisen vandt mange sejre, samt herlige Nallo, der var i hurtigklassen i mange år, men kom ulykkeligt af dage efter et uhyggeligt styrt i et løb, hvor Tarok også var deltager. Ellers bl. a. kriterievinder Neurupin og hoppen Nielsine.

1972 Osman Bogø
Kusk: Harald Lund
Nr. 2: Ocitta
Nr. 3: Osiris Salar
Opdr. H. Toft Olesen
Ejer: Stald Kejsergården. 
Trods spor 8 vandt storfavoritten, flotte næsten sorte Osman Bogø, med Torpedo-Harald i sulkyen. Den godt travende Joes Pride-søn havde vundet alle mesterskaber inden derby, og havde sejret i 17 af sine 21 starter. Osman Bogø, med sin flotte stil, med gul bandage, gul bringestykke og sulky sammen med Harald Lunds sort-gule køredragt, en meget præsentabel ekvipage.
O-årgangen en god årgang. En anden Joe’s Pride-søn, fighteren Osiris Salar, nr. 3 i derbyet, fik en fantastisk flot karriere. Osiris fejrede de helt store triumfer udenfor Danmarks grænser, og tjente næsten en mio. kr. O’Man vandt meget i Sverige, andre stjerner var Oberst Aconto, Ove Juel, Onkel Ø og unghestestjernen Olga Senator.

1973 Patricia Garbo
Kusk: Thorkild Jensen
Nr. 2: Paw Senator
Nr. 3: Panzer Lyngholm
Opdr. Aage Nielsen, Sutt. Garbo
Ejer: Stald 3 Stjernet. 
Igen en amatørkusk der vinder derbyet, Thorkild Jensen, der først fik licens i 1971. Nr. 3 i derbyet Panzer Lyngholm/Arne Brix Nielsen skabte et tempo, der knækkede favoritten Prins Frederik/V. Lønborg, og også næstfavoritten Paw Senator/Leif Nielsen, der dog gik meget flot til en 2. plads. Patricia Garbo havde hele tiden en lun ryg, og det vandt hun på. Vagn ”Futter” Lønborg hævdede dog altid senere, at Prins Frederik fejlede, fordi der var et hul i banen opstået ved et motorsportsstævne kort tid inden derbyet. Patricia Garbo, en ikke specielt køn hoppe med skæv ryg og kohaser, blev solgt for 12.000 kr. på en åringsauktion til den jyske salamifabrikant Aage Jensen, Tykskov, som havde Thorkild Jensen som bestyrer på sit stutteri. Pondus Hanover årgangens mest vindende i kroner.

1974 Ritha Lyngholm
Kusk: Hans Svensson
Nr. 2: Royal C
Nr. 3: Robinson Vixi
Opdr. Bent Lundborg Pedersen
Ejer: Stall Hans. 
Hans Svensson vinder igen derby med en hoppe, og ejer er igen hans far, Kurt Svenson, der havde stor succes med danske heste. Stall Hans købte Ritha fra sin daværende jyske ejer kun to måneder før derbyet. En fantastisk præstation i derbyet, da Ritha får en fejl i første sving. Senere gik hun forbi hele feltet i et utroligt angreb ved staldene til meget sikker sejr. Rex Trolle vandt næsten 100 sejre i denne årgang.

1975 Spathrine C
Kusk: Mogens Larsen
Nr. 2: Silius
Nr. 3: Stuart Reerstrup
Opdr. Jørgen og Jens Pedersen
Ejer: Erik Hagman. 
Karl Laursens Surveyor var ellers favorit, men Mogens Larsen fik meget dygtigt sin hoppe forbi i et knivskarpt og spændende opløb med 3 heste over mål indenfor 1/10 sek., mens der var 1/10 til 4.hesten Solo Nolo, der eller havde en stor galop. 3. hoppesejr i træk i derbyet, Spathrine C var født som Snif Domas på Fyn hos Bdr. ”Domas” Pedersen, men solgt som føl sammen med moderen til Bent Ole Retvig, Stutt. Kathrinedal, og fik navneforandring efter Retvigs hunde Spat og Trine! Et uhyggeligt styrt i et af dagens andre løb på derbydagen, hvor en hest måtte aflives.
Igen en super S-årgang ligesom de to forrige S-årgange. Gode S-heste var bl. a.: Seminent, Scott, Sebastian Comet, Sussi og Stuart Reerstrup, Silius, Sunbeam, Satopay, Top Setra og Sussi Hjordal.

1976 Tarok
Kusk: Jørn Laursen
Nr. 2: Tulle Søgård
Nr. 3: Talisman Sus
Ejer og opdrætter: Karl Laursen, 
Stald Kima Ingen over eller ved siden af TAROK i dansk travsport, i hvert fald ikke i popularitet. Rudolf Le Ann, derbyvinder i 1993, var måske også på vej op i Tarok-niveau på et tidspunkt.
Magi og nationale følelser i overflod, når Dannebrog på fire ben, røde Tarok, og Jørn Laursen slog udenlandske stjerner og løb ny europarekord, deltog i VM i USA eller startede i mange andre lande. Familien Laursen fra Skive, nestor Karl Laursen, havde gjort det, - opdrættet en billedskøn hest, der havde alt det der skulle til – og lidt mere. Tarok er den danske travhest med flest sejre, 111 i alt. Tarok har sin helt egen unikke historie. Kun synd, at han døde så tidlig, Sønnen af Pay Dirt og Tina Virup nåede alligevel at avle flere gode heste. 
Vinderodds i derbyet var for øvrigt 1,49, det laveste siden den forrige forrige T-årgangs derby, Tella The Great i 1937, med odds 1,30. Fra det yderste svære startspor 8, strøg Tarok direkte til spids. Æresrunden som sædvanlig; Jørn Laursen gående ved siden af Tarok, sammen modtog de 20.000 tilskueres enestående hyldest. 
Tulle Søgård og Torino, to superhopper, andre gode hopper var Tina Højkrog, Tally Lloyd, Tabasco og Tapoulot, mens Nykøbing F-hesten Tobbi S kom på landsholdet.

1977 Vixi bird
Kusk: Jørn Laursen
Nr 2: Vokal N
Nr. 3: Ugla Nera
Opdr. Verner Juel Rasmussen, Stutt. Mariesminde
Ejer: Karl Laursen, Stald Kima Denne røde vallak blev købt for en slik på en auktion af Taroks ejer, Karl Laursen, Stald Kima, der blev ved med at påstå, at han bare havde viftet en flue væk med hånden! Vixi var opdrættet af Verner Juel Rasmussen, der også i dette år havde opdrættet vinderen af Dansk Galop Derby, Ascot. Vixi Bird blev solgt til Tyskland. Favorit i derbyet var Uggla Nera. Gode i denne årgang var især også de flot travende Pay Dirt-afkom, travdronningen, lille Verona Dirt, og Vokal N. Vokal N blev selv far til to derbyvindere. 
Mange flere kunne nævnes i en fantastisk god årgang. Her er bare fire eksempler: Uno Boy, Velin Kattegat, Veuve Clicquot og Washington.

1978 Adam Paradiso 
Kusk: Preb. Kjærsgaard
Nr. 2: Ax Luneborg
Nr. 3: AsserKnab
Opdr. Mona og Kjeld Larsen
Ejer: Søren Bjerre, 
Stald Paradiso Billund Travs anden derbyvinder blev Adam som på en tung og våd bane i et ikke alt for kønt trav, og på kanten af galop i første sving, bliver balanceret dygtigt i mål af Preben Kjærsgaard. Kjærsgaard fik frataget sin kuskepræmie pga. ulovlig drivning. Adams ejer Søren Bjerre troede meget på sin hest, og sagde ved bordbestillingen til restauranten dagen før derbyet: ”Bare skriv, at det er til derbyvinderens ejer”. Ax Luneborg flot nummer to efter startfejl, lunden-ekvipagen Asser Knab og Tommy Petersen derefter. Mange penge vandt heste som Apollo Ørnhøj, Astronaut Ørnhøj, Alex Frost, Another C, Axius C og Arrido.

1979 Brilliant H
Kusk: Vejo Heiskanen
Nr. 2: Bombay Focus
Nr. 3: Brix H
Opdr. Orla Høybye, Firmilegården
Ejer: J. A. K. Talli
I øsende regn vandt den finske sisukusk, kun 19-årige Veijo Heiskanen med Brilliant H, da norske Ulf Thoresen trak fra ud af opløbssvinget med næstfavoritten Bombay Focus. Dette gav plads til Veijo, der dog også var svag favorit. Brilliant H, der i fødselsregisteret havde navnet Brilliant Hanover, var opdrættet på et af Danmarks ældste travstutterier, Firmilegården, med fire generationer Høybye, Julius I, Julius II, Otto og Orla. Brilliant havde en ok karriere trods lidt svage ben, og endte i Holland som avlshingst. Tredje blev en indelukket Brix H og Arvid Olsen. For første gang nogensinde i derbyets historie blev der tvangsslettet heste i Danmarks største løb. Årgangens stjerne som 4-års var Hans Bagges vallak Bister T, og det populære par tog rundt i Danmark og vandt alle årgangsløb, men den var aldrig blevet meldt i derbyet. En anden vallak, Baldrian B, blev årgangens mest vindende og oftest sejrende. Af andre gode heste kan nævnes Bandy Bangsbo og Bjørn Ørnhøj, mens en sejrshest var Benito Klinteby med 81 sejre, de fleste vundet på Bornholm. Toårsstjernen var Bellizar. Hos hopperne mest vindende Barabella Shot, ellers Bette - og Bolette Reerstrup og navne som Britt Havskum og Bess Bangsbo.

1980 Chianti Pitt
Kusk, ejer og opdrætter: Ove Andersen
Nr. 2: Capalm
Nr. 3: Copperfield
Populær sejr til den gæve nordjyske amatørkusk Ove Andersen. I et lidt monotont derby, men med en perfekt pacebedømmelse af Ove Andersen førte Chianti fra start til mål, og afviste i opløbet den svenske favorit, Capalm. Chianti Pitt havde en flot karriere, hvorefter han blev solgt som avlshingst til Holland, da Opdrætterforeningen ikke vil købe den. Flotte Copperfield var en anden god hest i årgangen sammen med Casino Hedevang, Crack Shot og Camilla Knab.

1981 Duvil
Kusk: Jørn Laursen
Nr. 2: Dwight Vixi
Nr. 3: Frosty Lep
Ejer og opdrætter: Karl Laursen, 
Stald Kima Igen en derbysejr til Jørn og Karl Laursen, Stald Kima i Skive. Den spinkle hoppe Duvil besejrede i en spændende, meget tæt, opløbskamp svenskejede Dwight Vixi. Omkring 20.000 tilskuere var i ekstase, og blev igen ramt af lidt Tarok-feber. 3. derbystart til Jørn Laursen, og også 3. derbysejr! Moderen til Duvil. Napalm, var en af Danmarks bedste hopper. Dilli Hanover, den smukke røde Pay Dirt-datter, satte sit præg på årgangen, bl. a. med en verdensrekordtid en kold januar aften på Charlottenlund. Andre gode heste var Dan Holmbo, Dikcy Vogt, Duke Reerstrup og Dukat Hoff. Det første danske hoppederby nogensinde vandtes af Dolly Dirt, Pay Dirt-datter fra Skive, kørt af Karsten Andersen.

1982 Ejnar Vogt
Kusk: Veijo Heiskanen
Nr. 2: Enok Tårs
Nr. 3: Epeiros
Opdr. Niels Erik Vogt
Ejer: Stall Pålle.
Måske den mest imponerende derbyvinder nogensinde! Ejnar havde 100 meters galop fra start, den var lidt nervøs for startvognen. Alligevel vandt den overlegent. Nordens bedste 4-års hest. Frosty Hanover fik dermed sin fjerde derbysejr som avlshingst. Max Hanover, Nu Bangsbo og Brilliant H var de tre andre. Svenskejede Ejnar Vogt fik en fin international karriere, og var også den første udenlandske traver, der vandt et montéløb i Frankrig. En anden Frosty Hanover-søn i årgangen, Ellizar H, fik også en meget flot international karriere. Epeiros, Egon Pan og Empire Vixi var også rigtig gode i denne årgang. Igen en Pay Dirt-datter som vinder af hoppederbyet, Early Dirt med Steen Juul.

1983 For Ever Vixi
Kusk: Steen Juul
Nr. 2: Fight Løjbjerg
Nr. 3: Fernando Pan
Opdr. Verner Juel Rasmussen, Stutt. Mariesminde
Ejer: Stald A. T. A Efter lige ved og næsten med Copperfield og Epeiros i 1980 og 1982 vandt Steen Juuls nu sin første ud af mange derbysejre. For Ever var handlet til Ivar Hvitfeldt, Århus ca. en uge før derbyet fra Sverige. Steen fik hesten trimmet til dagen, og parret gik i opløbet forbi den fra start førende Fight Løjbjerg. Forinden var der dog sket en sammenkørsel på sidste langside, der skabte uro. Endnu en derbysejr til opdrætter Verner Juel Rasmussen. For Ever blev aldrig noget særligt senere, og endte i Østrig. Florican Dirt vandt mere end 60 sejre, og den flot travende Tarok-søn Farokken gjorde det også godt. Den nåede at begynde i avlen, men så døde den, ligesom sin far Tarok, pludselig. Ellers var der blandt andet Frankie C og Fonzi H, samt den suveræne hoppe Feicy Hjordal. Frøken Tempo og Søren Boel Jensen fra Skive vinder af hoppederby.

1984 Game Høgh
Kusk: Axel Jacobsen
Nr. 2: Granit Bangsbo
Nr. 3: Gunga
Ejer & Opdr.: Dorthe & Willy Christensen
Endnu en sejr til en dejlig rød Pay Dirt-søn. Game Høgh var sprinteren, der alligevel vandt et derby, det var fra spids, oven i købet i ny klar derbyrekord. En anden Pay Dirt-søn i denne årgang var forrygende Granit Bangsbo, vinder af Mesterskab For Danmark samt EM for femårige. Et tredje godt Pay Dirt-afkom var Stall Hans-hoppen Glennie Bilto, Gina blev 5. i derbyet, mens den lækre Tarok-datter, Gloria G T, vandt hoppederbyet. Den flotte Francis Senator-søn Gunga var en anden rigtig superhest sammen med Tarok-sønnen Gambrinus og Osman Bogø-sønnerne Gerd Skovgård og Gnisten Bogø. En rigtig god årgang. 

1985 Hawkeye
Ejer & Kusk: Axel Jacobsen
Nr. 2: Hairos
Nr. 3: Habib
Opdr. Inga & Per Bruhn. 
Axel Jacobsen vinder derby for 2. år i træk, nu med sin egen hest, flotte Hawkeye, sønnesøn af Pay Dirt, i en forrygende opløbskamp. Det var første gang Hawkeye mødte årgangstoppen. Derbytoer var Hairos, der gik fantastisk fra dødens. Hairos vandt senere, med sin faste makker John Køhlert Hansen, endelig en dansk sejr i Copenhagen Cup samt EM for 5-års, og sandt ny dansk rekord, da den gæstede USA. Handybus, den store flotte Fine Shot-søn med Preben Kjærsgård, var ellers den helt store europastjerne indtil derbyet med meriterende sejre i udlandet, blev, efter at have været lukket inde, kastet på tværs i opløbet i derbyet i den spændende derbyopløbskamp, men måtte nøjes med en fjerdeplads. Habib, 3. hesten i derbyet, er den eneste danske travhest, der kan kalde sig verdensmester, da den med norske Ulf Thoresen vandt et løb i 1986 på Yonkers i USA, der dette år blev kaldt ”det uofficielle VM”. Hambler F vandt internationale løb, og millionærer var Heddi Bilto og Hej Flight. Andre, blandt mange gode, kan nævnes Tarok-sønnen Hasard, Hugo Hanover, og de fire Super Lance-afkom; Hazel Canyon, Hans, Hertug og Hammerich - samt Hallo Egekær. En god årgang af international klasse. Hallo Egekør og Thomas Nilsson, vindere af hoppederby.

1986 Indus
Kusk: Lars Lindberg
Nr. 2: Julius Royal Canin
Nr. 3: Igen Bork
Opdr. Kaj S. Nielsen
Ejer: Stall Hans & Roline.
Den svenskejede, og –kørte hest, Indus, var bare den bedste i årgangen. Den nordjysk-opdrættede hest var delejet af Stall Hans, der før havde vundet det danske derby to gange. Indus var globetrotter og startede overalt, fik bl.a. en 2.plads i et VM-løb i USA. Indus sluttede karrieren med 5,6 mio. kr. og 12,2, imponerende. Linus T-sønnen kunne alle distancer og var utroligt holdbar. Kaj S. Nielsen ved Aalborg var opdrætter. Den slog dog ikke igennem som avlshingst. Andre gode i årgangen var Joachim Lønbo, supersprinter Junior Lobell – vinder af Copenhagen Cup som 4-årig, derbyfavoritten Join Løjbjerg, Junker June og Julius Royal Canin. Ignis Løjbjerg med Steen Juul var ekvipagen, der vandt hoppederby.

1987 Konsonant
Kusk: Steen Juul
Nr. 2: Kevin Kjærsholm
Nr. 3: Ken McGuire
Opdr. Camilla Rasmussen
Ejer: Stutt. Vang Hovedgaard. 
Årgangens bedste hest der vandt? Nej, men Steen Juul var igen manden, der sørgede for, at hans hest var superklar på en derbydag. Konsonant endte i et åbent derby alligevel som favorit til 45 for 10. Den gik frem i opløbssvinget og vandt foran Kevin Kjærsholm og Ken McGuire. Derbyvinderen ejes af Stutt. Vang Hovedgård, der også ejede galopderbyvinderen, Farandole. Det var bare Steen Juuls derbydag, i alt seks sejre, sejr også i derbyconsolation. Konsonant endte som hyggehest i formløb i Skive. Kandar satte dansk rekord med 20 sejre i træk. Kirbedine Dandy og Steen Just sejrede i hopperderbyet.

1988 Lancelot Broholm
Kusk: Birger Jørgensen
Nr. 2: Lord Follo
Nr. 3: La Paz
Opdrætter og ejer Henning Andersen, Stald Broholm Så vandt europa- og verdensmester Birger Jørgensen sit første derby. Den flotte mørke Lancelot fik hullet på det perfekte tidspunkt. Lancelot blev dermed Pay Dirts femte afkom, der vandt et derby. Mislykket start, hvor flere, bl. a. den gode hoppe Lina Hjordal, fik forringet deres chancer. Måske var Lord Follo og kriteriumsvinder, fynske Levelet Tax med John K. Hansen, bedre end Lancelot. Pay Dirt-sønnen Levelet Tax trådte i selve derbyet i opløbssvinget i den foranliggendes sulky og galopperede. Latrick Guy vandt Opdrætningsløbet, også her en Pay Dirt-søn. Derbyvinderen fra 1981, Duvil, var mor til dette års vinder af Derby Hoppeløb, den billedskønne Copperfield-datter, bornholmskejede Lady. 

1989 Macon
Kusk: Jørn Laursen
Nr. 2: Marius Møllegård
Nr. 3: Mester Frøkjær
Ejer og opdrætter: Karl Laursen, 
Stald Kima Macon var favorit, og trods et løb udvendigt for førende Mr Super, vandt den alligevel i den tunge bande foran Marius Møllegård/Steen Juul og Mester Frøkjær/Torben Fischer. Kusken Jørn Laursen fik hermed sin fjerde derbysejr. Ejer igen Stald Kima lig med faderen Karl Laursen, - yderst imponerende er her kun et svagt ord. Det bliv Karl Laursens sidste store stjerne. Macon var årgangens fløjmand og Taroks nevø, men ligesom Tarok, døde den inden den rigtig kom i gang med avlstjeneste. Ellers var det heste som Marius Møllegård, Masquerade Candor, Mester Frøkjær og Moonlight GT. Hoppederby til Miss Ixa og Axel Jacobsen.

1990 New Quick
Kusk: Steen Juul
Nr. 2: Nicky Lunde
Nr. 3: Noblesse
Opdr. Hans C. Sørensen & Lars Nødgård
Ejer: Hans Chr. Sørensen Dyrlæge Hans Chr. Sørensen var ejer og også opdrætter sammen med Lars Nødgård, Steen Juul kusken, da verdensrekordholderen Dilli Hanovers søn, temperamentsfulde New Quick vandt. Superkørsel af Steen Juul, der ene af alle søgte indenom i opløbssvinget med New Quick, og hullet kom i rette øjeblik. Dobbelt dansk i derbyet med Nicky Lunde og Max Nielsen derefter. Stor præstation af kriteriumsvinder Noblesse på 3. pladsen efter fejl. Nya Toftebjerg og Nolo Spin var ungstjerner i årgangen, men Vokal N-sønnen Nickolos var den bedste i en lang årrække. Andre topheste var Nichofen, Novlan King, Noble Vixi, Nashville og No Parking. Nielsine Langkjær og Roger Grundin var vinderparret i hoppederbyet.

1991 O'bidjar
Kusk: Torben Fischer
Nr. 2: Old Man River
Nr. 3: Onius Vigga
Opdr. Thomas Fischer
Ejer: Stald Cenne. Torben Fischers populære derbytriumf med en hest med en lidt speciel afstamning. Faderen var den ukendte Frosty Hanover-søn Heriz, ejet af O’Bidjars ejer, tæppehandler Eli Balkin. Lille sorte O’Bidjar blev siden solgt til Frankrig, hvor den forsvandt i mængden. Torben Fischer vandt dette år også kriteriet. Ellers var det talentet, kriterievinder Odin Vang. Desuden flotte røde Onrush og hoppen On Board Frøkjær. Opus G T(i alt 43) og Vibeke Laursen vandt mange sejre. Tarok-barnebarnet Oliva Air med Ken Ecce vandt hopperberbyet.

1992 Predator
Kusk: Jim Frick
Nr. 2: Poco Hofen
Nr. 3: Pascal Hanover
Opdr. Stutt. Søborggård, Bjørn Prahl
Ejer: Stald Larsan A B Svensk ejet og kørt. Ikke en rød hest, men en rødhåret kusk i form af Jim Frick, der i en spændende og flot opløbskamp skød forbi tapre Poco Hofen og Max Nielsen, der eller havde haft en derbyrejse i hårde dødens spor. I opløbssvinget takkede årgangens ellers bedste hest, Piccolo Diavolo, af. Jim Frick vandt også derby-consolation, mens Max Nielsen fik et plaster på (derby)såret og vandt Derby Hoppeløb med Plus Bangsbo. Predator tjente siden mange penge i Frankrig, men skuffede alligevel efter derbyet. Pas På Frøkjær og Power G T to gode hingste, men to gode hopper var først og fremmest Pinette Raun og Pipper Langkjær.

1993 Rudolf Le Ann
Kusk: Steen Juul
Nr. 2: Royal Pershing
Nr. 3: Rokoko
Ejer & Opdr.: Denny Bendtsen, Stald Le Ann Flotte sorte populære Rudolf Le Ann, årgangens suverænt bedste hest, og en af de bedste heste i Danmark overhovedet, desuden med succes i årgangstoppen ude i Europa, blev selvfølgelig derbyvinder med Steen Juul i ny fantastisk derbyrekord, 15,9. Rudolfs ejer, Denny Bendtsen omkom et år tidligere ved en tragisk flyulykke, da de skulle se hesten starte i Sverige. Steen Juul og dyrlæge Henrik Poulsen var også med i flyet, men reddede sig med nød og næppe. Denny Bendtsens døtre modtog bevæget derbyvasen. Nærmest Rudolf i derbyet var Royal Pershing og Rokoko. Rival Damkær, søn af derbyvinder Patricia Garbo tjente over 7 mio. kr., men nåede aldrig at vinde et eneste løb i Danmark! Ellers var det millionærerne Return Onion, Rex Frøkjær, Rialto Guy og Rex K. Rytme Bangsbo var en god hoppe. Rebillon og Axel Jacobsen vandt hoppederbyet. 

1994 Skalflex
Kusk: Steen Juul
Nr. 2: Sorte Steengård
Nr. 3: Sultan Trøjborg
Opdr. Ejnar Larsen
Ejer: H Søndergård Larsen. Åbent derby, dog med Steen Juul som svag favorit. Han vinder igen, derbysejr nr. fem, med Skalflex, tre generationer Larsens arbejde, Ejnar, Hans og Leo S. Larsen. Især sidstnævnte havde gjort et stort stykke forarbejde med Skalflex, en temperamentsfuld Pay Dirt-sønnesøn. Og Steen Juul fuldendte arbejdet. Han tog spids med det samme, og med en af de hårdeste konkurrenter i vinderhullet, Sorte Steensgård og Bent Svendsen, som kun fik hullet, da Steen Juul følte at sejren var hjemme! Skalflex døde allerede som 5-årig af tarmslyng. Sleipner var den bedste hest, Solo Valbyholm var unghestestjerne med sejr i både Opdrætningsløb og Kriterium, men denne S-årgang var slet ikke på højde med de to forrige S-årgange. Hopperderbyvinder Star Of Kayne og Pauli Andersen.

1995 Tresure Ås
Kusk: Erik Berglöf
Nr. 2: Tøjeksperten
Nr. 3: Titan Tax
Opdr. Magnusson, Blædingeås Stueri A/B
Ejer: Roger Grunddin m. fl. 
Treasure var ikke et glansbillede, men den debuterede først som 4-års og kom til start i derbyet som ubesejret efter 13 sejre! Først 14 dage efter, i derbyrevanchen i Aalborg blev den besejret, af Tarok-sønnesønnen Top Straight med Axel Jacobsen, der også var anden i derbyet, men med Tøjeksperten, der siden imponerede i mange stayerløb for Fleming Jensen, og bl. a. vandt Harper Hanovers løb på Solvalla, og i alt 2,7 mio. kr. Øvrige topheste var navne som Thor Søndergård, Taekwon Garbo og Tænk På Frøkjær. Hoppederbyvinder Turner Shadow og Nicolaj Andersen.

1996 Wee Hjordal
Kusk: Henrik Lønborg
Nr. 2: Why Shadow
Nr. 3: Windom Earle
Ejer og opdr.:Stald Hjordal v. Egon Nørlem
Træner: Egon Nørlem 
Familien Nørlems lille naturtraver efter Shane T Hanover var suveræn som 3-års, og det samme som 4-årig. Wee Hjordal var knusende overlegen i derbyet, Henrik Lønborg vandt dermed derbyet som sin far, Vagn Lønborg, gjorde det 46 år tidligere, i 1950. Anden i derbyet var Why Shadow. Bedst hos hopperne var klart Von G T. Ellers var der Vælg Frøkjær, Von Løjbjerg, Woman New, Windom Earle og Weber. Hoppederbyvinder Alfa G T, ligesom sin mor Gloria G T. 
Kusk Henrik Lønborg.

1997 Atom Tess
Kusk: Steen Juul
Nr. 2: Aqua New
Nr. 3 Aladdin Star
Opdr. Emma Knudsen
Ejer: Stald Tess
Træner: Peter Rasmussen
Træner for Atom var den bornholmske Skive-træner Peter Rasmussen, der i samarbejde med Steen Juul vinder den ventede sejr. Men det holdt hårdt efter en fejl i løbets indledende fase. Atom Tess klarede sig fint i det internationale selskab, og deltog i Elitloppet i Sverige med en 5. plads som bedst i 11,1. Andre gode heste var New Quick-sønnerne Aqua New, Always New, Attention New og Ambition Express. Også de to Carmody Lobell-sønner Attention Flamingo og Arrow Flamingo, Alamo Bay samt Buckfinder-afkommene Axwill, Antonio V og Alfa GT, var blandt årgangens stjerner.

1998 Bell Shadow
Kusk: Torbjørn Jansson
Nr. 2: Besøg Frøkjær
Nr. 3: Bounty Toftebjerg
Opdr. Niels Jørgen Jensen, Stutt. Shadow
Ejer: Stutt. Frøkjær m. fl.
Træner: Per Iversen 
Ikke årgangens stjerne, men den kyndige svenske kusk Torbjörn Jansson kørte et godt løb. Hesten blev solgt lige før derbyet til Italien, men Erik Frøkjær beholdt halvdelen af ejerskabet til efter derbyet. Erik Frøkjær besatte også andenpladsen med favoritten Besøg Frøkjær, trænet af Per Iversen, der også stod for træningen af Bell Shadow. Besøg Frøkjær røg til Frankrig, men ingen af de to heste imponerede senere. Bedst var Bastian Birke og Seppo Kukkonen med over to mio. kr. og 10,7. Ellers Bounty Toftebjerg, Big Casting og den bedste hoppe, Bonital L. Endelig også Benjamin Torp og Buffalo Sølvtop.

1999 Chopin Toftegård
Kusk: Nicolaj Andersen
Nr. 2: Cowboybuks Frøkjær
Nr. 3: Copper Lund
Opdr. Henry Sørensen
Ejer: Katerina og Bo Jondahl 
Ustabile Chopin var på vej til at vinde kriteriet, men det blev til ødelæggende galop. Efter derbysejren med træner Nicolaj Andersen blev Chopin solgt til Finland. Større resultater fik Gitte Madsens Billund-hoppe Cikita, der vandt 1,1 mio. kr. og fik rekord 12,6, og flotte sejre i udlandet. Den mest talentfulde af dem alle var måske C Tøj Frøkjær, der vandt EM for tre-åringer og var anden i Orsi Mangelli i Italien. Tjente 1,7 mio. kr. og gik senere i avlen i Italien. Også Cowboybuks Frøkjær var på toppen, og vandt bl. a. Aalborgs Store Pris. Cilla Mazur og Ken Ecce vandt hoppederby.

2000 Dragon Flamingo
Kusk: Nicolaj Andersen
Nr. 2: Dikan Lundtoft
Nr. 3: Daily Wonder
Opdr. Stutt. Flamingo
Ejer: Per Nielsen & John Rui
Træner: Per Nielsen / Gordon Dahl 
Dragon blev denne årgangs helt store stjerne. For andet år i træk vandt Nicolaj Andersen et derby. Dette år startede ”Derby Nicolaj” med jockeylicens. Dragon var også kriterievinder og vandt Mesterskab for Danmark som 7-årig. Ejere var Per Nielsen, Viborg og norske John Rui. Per Nielsen stod selv for den daglige træning, mens Gordon Dahl tog sig af hurtigarbejderne.
Demilo Crown vandt over to mio. kr., fik meriterende sejre i Frankrig. Ellers vandt Davanti og Dan H mange penge. Blandt hopperne var det især Diva Derm, der vandt hoppederby for Arvid Olsen, og Drøn På Frøkjær.

2001 Esterel Sunset
Kusk: Flemming Jensen
Nr. 2: Eddy Skov
Nr. 3: Euro Sunset
Opdr. Jens Peter Hansen
Ejer: Stald Esterel
Træner: Gordon Dahl 
Travtræner Gordon Dahl´s historiske derby. Foruden Esterel trænede Skive-træneren anden-, tredje- og femtehesten i 2001-udgaven af Dansk Trav Derby; henholdsvis Eddie Skov, Euro Sunset og Eaton Road! Kan man tænke sig, at det nogensinde overgås? 
Echua Cæsar var klart den bedste hoppe. Flot gjorde Equator Damhus det også.

2002 Frække Frederik
Kusk: Preb. Kjærsgaard
Nr. 2: Fighting Molar
Nr. 3: Frøkjær Jeans
Opdr. Anette Jørgensen
Ejer: Team F. F. 
Flotte røde Frække Frederik blev købt på derbyauktionen af Preben Kjærsgaard, der havde kørt travløb med mormoderen Sunshine Mynderup, og dennes broder Pimpernell II vandt Kjærsgaard også storløb med. Først et år efter auktionen solgtes Frække til Herman Nielsen. Værste konkurrent i derbyet var gode Frøkjær Jeans. Begge heste klarede sig godt i årene, der kom. God var også Fellini Molar. Hoppederbyvinder var Filippa Hydrup og Birger Jørgensen.

2003 Good Guy DK
Kusk: Bent Svendsen
Nr. 2:Golden Photo FH
Nr. 3: Ginger Ale
Opdr. Th. Honum
Ejer: Parkköken A B 
Farverige Bent Svendsen fra Skive fik sin derbysejr, og det var med Guy-opdrættet fra Th. Honum, Good Guy, ejet af svenske Morgan Svensson. Unghestestjerne var klart Golden Radio, derefter Golden Photo DK, Gilton West og Giant Flamingo. Ellers den suveræne hoppederbyvinder Grace Hjordal med Knud Mønster og Go Go Hill. 

2004 Home Blåbjerg
Kusk: Thomas Uhrberg
Nr. 2: Hr Siem
Nr. 3: Hennesey
Opdr. Villy Christensen
Ejer: Stall Husaren & Co 
Træner: Staffan Nilsson 
Home Blåbjerg forsatte med at udvikle sig efter derbysejren, og vandt bl. a. Mesterskab for Danmark og Gävle Store Pris. Hamble Crown blev den internationale stjerne for Holmer-familien, mens Hr Siem, anden i derbyet efter fejl, af flere, blev anset for at være ligeså god. Den norskejede hest blev siden avlshingst i Norge og Danmark. Ellers kriterievinder Hennesey, Herbie Skov, Hurrican Line, Helix Vang og Happy Dancer, sejrsmaskinen Hector Brogård, der nu nærmer sig de 80 sejre! Samt Heavy Flamingo, og Hercules Laser. På spindesiden især navne som hopperderbyvinder Hera Esterel (Fl. Jensen), Hejsa Reerstrup, Hespereus samt navne som Hioubov Lykke, Herta Djuhm og Helle Stensbæk.

2005 I'm A Photo
Kusk: Staffan Nilsson
Nr. 2: Juvel Trøjborg
Nr. 3: Jungle Hill
Opdr. Dorthe Christensen
Ejer: Per-Olof Ohlsson 
Denne røde vallak efter S J’s Photo, der hermed igen fik sin 3. afkomssejr i træk i derbyet, er opdrættet af bryggerdatteren fra Saltum, Dorthe Christensen, og trænet og kørt af svenske Staffan Nilsson, der også var involveret i forrige års derbyvinder. Ellers heste som Juvel Trøjborg, Joker C N, I’m Simonis Salar og Ian Rush. Hoppederbyvinder Irony Fate og Steen Juul.

2006 Kanonis Lobell
Kusk: Kenneth Nielsen
Nr. 2: Kassio Roland
Nr. 3: Keep On Flying
Ejer & Opdr. Søren Hammerich, Nordsjælland. 
Kanonis bestemte hver en meter for Kenneth Nielsen. Vinderen holdt ikke helt spor i opløbet, så Kassio Roland smuttede indenom og tog andenpladsen foran Keep On Flying og Birger Jørgensen. Preb. Kjærsgaard vandt hoppederbyet med nordjyden, Saltum-manden Jørgen Larsens, Keep On Party. Kejser K D fik rekord 11,4, men en rekord der i 2013 er overgået af en masse heste.

2007 Leviti
Kusk: Steen Juul
Nr. 2: Leader Chip
Nr. 3: Lux Line
Opdr. Søren Kolberg
Ejer: P O Invest Aps 
Føring fra start til mål, Steen Juul fik sin utrolige 7. derbysejr! Anden var Leader Chip og Axel Jacobsen. Preben Olsen købte sin derbyvinder Leviti omkring to måneder før derbyet af opdrætteren Søren Kolberg.
Hoppederbyvinder Lexus med Jan Kramer.

2008 Magic Sisa
Kusk: Johnny Takter
Nr. 2: Mars
Nr. 3: Mombasa Bee
Opdr. Bjarne Ladefoged
Ejer: Niels Thomsen
Træner: Gitte Madsen 
Hesten blev solgt kort før derbyet af sin opdrætter Bjarne Ladefoged til Niels Thomsen, der selv havde ejet Outstanding, moder til Magic. For første gang nogen sinde i Danmark var det en kvinde, der stod som træner af en derbyvinder. Navnet var Gitte Madsen, Billund. En forrygende 1. omgang, hvor Magic anlagde toptempo, resulterede i ny derbyrekord på Charlottenlunds nye forbedrede banelegeme, 15,3, der samtidig var verdensrekord over distancen. I en forrygende opløbskamp med Mars og Knud Mønster blev denne afvist, selv om Mars var kommet foran på et tidspunkt. Mars havde fået lov til at få dette navn, selv om det er navnet på en tidligere derbyvinder. 7. gang i træk at derbyvinderen fører fra start til mål. Carmody Lobells tredje afkomssejr i et derby. Mathilde Trøjborg er en superhoppe i årgangen, og også Danmarks bedste traver i flere perioder. 

2009 Nice Little Ært
Kusk: Johnny Takter
Nr. 2: Neo Smed
Nr. 3: Nero Shadow
Opdr. Christina Bak
Ejer: Tomas Malmquist & Co
Træner: Tomas Malmquist 
Steen Juul blev alvorligt kvæstet i oktober måned ved et styrt på Charlottenlund Travbane, men havde alligevel fire heste med i dette derby, fantastisk. Neo Smed og Flemming Jensen fra Ålborg, efter et sejt løb i andet spor det sidste stykke tid, lignede en vinder i opløbet, men ørehætten kunne ikke trækkes, så Johnny Takter fik, - måske, derved sin anden derbysejr på to år, og kunne glæde træner og medejer, 41-årige Tomas Malmquist fra Malmø. Superhoppen Nobodybeatsthebeat vandt som ventet hoppernes derby for Birger Jørgensen og Peter Rudbeck.

2010 Okay Bee
Kusk: Flemming Jensen
Nr. 2: Open
Nr. 3: Ozone Mølgård
Opdr. B. O. Pedersen
Ejer: B. O. og Mogens Pedersen
Træner: B. O. Pedersen 
Endelig fik den mangeårige dygtige nordjyske amatørkusk og opdrætter, Bent Ole Pedersen, sin derbysejr.
Okay Bee har vundet både Opdrætningsløb, Kriterium og i 2012 også Mesterskab for Danmark.
Hoppederbyvinder var Odyssee Eastwind og Fleming Jensen.

2011 Peak
Kusk: Johnny Takter
Nr. 2: Pure Vacation
Nr. 3: Please Perfect
Opdr. Henrik Mortensen
Ejer: Stall Labell H B m. fl.
Træner: Kari Lähdekorpi 
Johnny Takter er ved at være en specialist i det danske derby, og vinder sin 3. danske derbysejr indenfor fire år! De svenskejede heste dominerede i præmierækken.
Hoppederbyvinder; Peak Performance og Steen Juul.

2012 Repay Merci
Kusk og træner: Knud Mønster
Nr. 2: Ronaldo C N
Nr. 3: Rolf Lynghøj
Opdr. Mickey Larsen
Ejer: Bjørn Kolsrud
Et voldsomt skybrud i minutterne før starten af Dansk Derby satte en dæmper på festivitassen omkring løbet, men det kunne ikke kølne glæden og begejstringen hos Knud Mønster, der vandt sit første derby med Repay Merci - en hest ejet af en af hans største hesteejere gennem årene, Bjørn Kolsrud. Repay Merci med Knud Mønster gik til start som favoritter – spillet ned til odds 3,92 – ikke siden 1999 har der været et Dansk Trav Derby, hvor storfavoritten stod til så højt et odds – det var et meget åbent derby.
Knud Mønster stolede på sin hest - han vidste, at den var stærk, og at den ikke ville få problemer med distancen. – Han vidste også, at den også kunne speede, og speeden spillede han tidligt ud – nemlig allerede efter 500 meters kørsel, hvor han sendte Repay Merci afsted. Fra start havde Ray Damgård med Johnny Takter taget føringen let, men slap da Repay Merci kom i angreb.
Ronaldo CN med Steen Juul, der undervejs sad i tredje par udvendigt, sluttede bedst af resten – og lignede en trussel mod Repay Merci på opløbshjørnet, men den kom aldrig i infight. Repay Merci sejrede i 1.16.5 - den langsomste vindertid siden Leviti i 2007.
Kampen om tredjepladsen var tæt. Det blev Rolf Lynghøj og Thomas Bonde. 
Hoppederbyet gik til unge Kasper K. Andersen med Ragna Opal.

2013 Stand And Deliver 
Kusk: Birger Jørgensen
Opdrætter, ejer og træner: Peter Rudbeck, Skive.
Nr. 2 Scirocco Sisa/Steen Juul
Nr. 3. Stelton/Jeppe Juul.
Hoppederbyvinder: Sunbeam og Nicolaj Andersen, ejet og trænet af Jan Kramer. Moderen Lexus vandt også Hoppederbyet. 

Forfatter af hele dette indlæg er Kenn Erik Bech.

Kilder er bl. a.: ”Muntre erindringer fra 63 derby´er 1912-1975”, af travsportsjournalist Otto Nielsen alias Quickly, - offentliggjort i Væddeløbsbladet nr. 44 d. 27.8.1975, samt artikler af Otto Donatzky i Væddeløbsbladet nr. 54 d. 17.8.1972. Desuden ved selvsyn og masser af derbystof m.m. i Væddeløbsbladet, Trav Jul, Årsrevyer, travprogrammer og aviser, herunder oplysninger fra artikler skrevet af blandt andet Karsten Bønsdorf, Klaus Koch, Teit Rasmussen, Knud Lillegaard, Lars Donatzky, Carsten Bundgaard og Henrik Berg.